07-02-15

Blasiustocht Gits 07/02/2015

Zaterdagmorgen vroeg trok ik alleen op pad voor een 20km lange wandeling in een vriestemperatuur vanuit Gits. De startzaal bevondt zich in het Dominiek savio instituut.

De 20km stappers werden direct apart op pad gestuurd door een stukje bos. In het donker was het ondanks mijn zaklamp zoeken naar het juiste traject. We pikten snel de andere afstanden weer op en liepen naar de molen op het domein, waar we de spoorweg dwarsten. Verhard trokken we verder. We passeerden de grote weg tussen Roeselare en Brugge en liepen licht golvend tot bij een woonwijk aan de rand van de dorpskom van Gits. Via enkele leuke wandelpaden in deze woonwijk kwamen we bij het voetbalveld van VP Gits. Een natuurpad leidde ons rond de voetbalterreinen naar het centrum van Gits waar we bij de kerk de eerste controle vonden.

Het Burg. Lievenspad leidde ons uit de dorpskom. Een heerlijke veldwegel nam het over en liet ons licht opklimmen tot aan de rand van Hooglede. Hier werden de 20km stappers opnieuw apart op pad gestuurd. Een verhard ommetje liet ons via een andere woonwijk opnieuw opklimmen om via een wandelpad bij de impossante watertoren uit te komen. Vandaar stonden we snel in het centrum van Hooglede en in de tweede controle. We waren een goeie 9km ver. Het werd geleidelijk dag en de opkomende zon bood me een prachtig lichtspektakel aan. Het was ongeveer -2°, maar goed ingepakt was het heerlijk wandelen.

Deel drie startte door het centrum van Hooglede. We dwarsten de weg richting Gits en kwamen in een andere woonwijk terecht. Bij het militair kerkhof verlieten de 12 en 15km stappers ons. Wij trokken verhard verder en wandelden een hele tijd parallel aan de ring rond Roeselare. Na een tijdje liet de parcoursbouwer ons de lichte klim van de Gitsberg nemen. Langs de kasseiweg daalden we opnieuw om het centrum van Gits en de controle terug te vinden na een vijftiental kilometer.

We verlieten de dorpskom van Gits. De natuurwegel het Hazelpad stuurde ons even onverhard tussen de velden, voor we opnieuw verhard terugwandelden in een heerlijk winterzonnetje naar de Grote weg Roeselare-Brugge. Die dwarsten we opnieuw. We maakten een verharde licht golvende lus (liepen onder meer op het Heihoekwandelpad) om opnieuw bij de startzaal uit te komen na een typische wandeling voor deze streek. In de zaal werden we nog  getrakteerd op 2 heerlijke pannekoeken voor ik opnieuw naar huis bolde.

20150207_080043.jpg

20150207_080105.jpg

 

20150207_082610.jpg

20150207_084114.jpg

 

parcours.PNG

 

10:56 Gepost door krist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.