29-11-14

Hoevetocht Gullegem 29/11/2014

Vandaag 30km gewandeld vanuit Gullegem. De Moorseelse wandelclub de Zevenmijlstappers richtten er hun Hoevetocht in. Ik ging er rond 6u45 van start.

In Deel 1 was een lus uit de startzaal geprogrammeerd. We trokken tot bij de voetbalvelden van SK Gullegem en doken het natuurgebeid de Bergelen in. Het was nog donker en het was wat zoeken naar het juiste traject maar tussen de bomen bereikte we een net aangelegd plankenpad. Uiteindelijk trokken we volledig rond de vijver. Net als ik bijna volledig rond was, kwamen de wandelaars van alle kanten. Velen waren de weg kwijt en waren op zoek. Ik trok met hen mee naar de grote weg Moorsele-Gullegem. Dit bleek achteraf verkeerd te zijn. Ik zat dan even op het parcours van de 14 en 20km stappers. Ik kwam via een woonwijk terug in de startzaal terecht. Dit klopte wel maar ik had mijn volledig traject niet afgelegd. 

Deel 2 stuurde ons richting Heule. Langs het rusthuis doken we een woonwijk in. We wandelden een hele tijd tussen de huizen voor we heerlijk een pad tussen de velden voor de voeten kregen op de grens met Bissegem. We dwarsten de baan naar Bissegem en wandelden door de volgende woonwijken. Via de Europalaan dwarsten we de Ring rond Kortrijk. Wandelwegen tussen de huizen brachten ons naar de controle in het centrum van Heule. Hier stonden voor de 30km stappers 2 lussen geprogrammeerd.

De eerste lus bracht ons verhard via de Haantjeshoek en een nieuwe woonwijk tot aan de fabrieken van de Mewaf. Een éénmanspad leidde ons door een woonwijk naar de Heulebeek. We volgden de beek langs het Ring Shopping Center naar Heule-Watermolen. We dwarsten het gezellig gehucht en een leuk pad leidde ons langs de molen terug richting Heule. Na een wijde boog bereikten we opnieuw het centrum en de controle.

De tweede lus begon met een doorsteek door het stadspark van Heule. We trokken richting Gullegem en dwarsten opnieuw de Ring. Net daarna trokken we met de 30km stappers apart op pad. Langs de voetbalvelden van NS Heule en na twee verharde paden wandelden we terug richting de molen van daarnet. We pikten opnieuw in op de vorige lus en trokken terug naar de controle.

Het laatste stuk leidde ons dus opnieuw door het stadspark en over de Ring. Door een woonwijk bereikten we de Heulebeek. Langs de beek trokken we in een heerlijk winterzonnetje richting centrum Gullegem. We werden er getrakteerd op een warme Italiaanse wijn. Na het traktaat stond ons nog een mooi stukje parcours te wachten. Dat bracht ons langs de sporthalle naar de oude pastorij en zo terug naar de startzaal.

Chapeau voor de wandelclub de 7 mijlstappers dat ze het aandurfden hun parcours volledig te veranderen. Het enige wat mijn tegenviel waren de vele woonwijken waar we door trokken. Dat is niet mijn geliefkoosd parcours. Voor het overige een perfecte organisatie.

Parcours Gullegem.PNG

SDC10463.JPG

SDC10464.JPG

SDC10466.JPG

SDC10467.JPG

SDC10468.JPG

12:07 Gepost door krist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.