27-10-14

Herfsttocht Dikkebus 25/10/2014

Zaterdagmorgen vroeg startte ik in Dikkebus voor een 22km lange wandeling. Ik piepte even in het centrum van Dikkebus voor een heerlijke éénmanspad me naar Dikkebusvijver stuurde. Ik trok langs de vijver verder. Bernard kwam mij vervoegen en de rest van de tocht trokken we samen verder. We verlieten het pad langs de vijver en enkel natuurwegels brachten ons in de kriekestraat. We volgden deze een hele tijd richting Ieper, voor de parcoursbouwer ons een heerlijk stukje Tortelbos voorschotelde. We verlieten het bos en kwamen langs de oude vaart Ieper-Komen. We volgden die een tijdje voor we in de Crescendostraat de zaal de Familiekring vonden, die dienst deed als controle.

Van hieruit trokken we een lus van 8,2km die ons volledig Ieper liet rondden. We trokken terug naar de Oude Vaart en liepen achter het station door. Het sluispad bracht ons op de kaai. Langs de oude Picanolgebouwen trokken we naar de Vesten. We passeerden de Menenpoort en over de voetgangersbrug dwarsten we de Grachten om in het Hoornwerkpark uit te komen. Door dit domein trokken we naar het natuurdomein de Verdronken Weide. We dienden even te zoek naar het juiste traject maar uiteindelijk kwamen we bij de Rijselpoort. Wandelwegen langs de Grachten bij 't Eilandje leidden ons terug naar de stationsomgeving en snel ook weer naar de controle.

Het laatste stuk stuurde ons uit Ieper via het vijverpad. Rustige wegen tussen Vlamertinge en Dikkebus namen het een hele tijd over. Die brachten ons uiteindelijk terug naar Dikkebus en de startzaal na een degelijke herfstwandeling

Capture.PNG

DSC01439.JPG

2012-01-15-0026.jpg

09:25 Gepost door krist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.