18-10-14

Open Grenstocht Rekkem 18/10/2014

Vandaag 21km gewandeld vanuit de wijk 't Paradijs te Rekkem. Mijn eigen club de 12 uren van Lauwe richtten er hun Open Grenstocht in. Traditioneel verkent deze tocht de grensstreek (Frankrijk-België) over tal van smokkelpaden.

Deel 1 stuurde ons direct over de snelweg (E17) bij de grensovergang Frankrijk-België. Hier pikten we een heerlijke aaneensluiting van smokkelwegen op. Die leidden ons eerst over Belgisch grondgebied door Rekkem en na de passage van de grens op het grondgebied van Halluin. In de omgeving van de kerk van Mont Haluuin was de controle opgetrokken in een mooi park waar Home Les papillons Blancs zich bevindt. In dit home voor volwassen personen met een mentale handicap ontving ik mijn eerste stempel.

Deel 2 was een lus uit dit home. Het stadspark van Halluin leidde ons weg. Na de doorsteek van enkele wijken kregen we een heerlijk natuurpad voor de voeten die ons afzette in het natuurdomein van de Colbras. Langs de vijver trokken we door dit natuurpark. Smokkelwegen nemen ons daarna opnieuw op sleeptouw. Een nieuwe wijkdoorsteek leidde ons langs de Moulin de flandre naar het home terug na een geslaagde lus.

Deel 3 begon met een lichte klim die ons opnieuw naar het centrum van Mont Halluin bracht. Een heerlijke kasseiweg, zo weggeplukt uit Paris-Roubaix, nam het over. Hierna boette het parcours wat kwaliteit in. Langs een drukke weg trokken we een hele tijd richting Neuville-en-Ferrain. Na de passage onder de E17 kregen we een natuurpad parallel aan de E17 voor de voeten. Door een industriezone trokken we terug naar de wijk 't Paradijs na een geslaagde tocht (jammer van het wat mindere derde deel).

parcours.jpg

SDC10362.JPG

SDC10364.JPG

SDC10365.JPG

SDC10366.JPG

SDC10368.JPG

SDC10369.JPG

SDC10370.JPG

SDC10371.JPG

17:48 Gepost door krist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.