12-05-14

De Rode Loper lauwe 11/05/2014

Gistermorgen samen met de teamleden van Oxfam Trailwalker (Chris, Malika en Bernard) het parcours van 26,3km gewandeld in Lauwe. Rond 7u30 trokken we ons op gang vanuit de startzaal Astoria. Langs de voetbalvelden van WS Lauwe trokken we via leuke wandelwegen naar de Triloy. Een heerlijke zwerftocht in het natuurgebied tussen Aalbeke en Lauwe leidde ons naar de  dorpskom van Aalbeke. Even waren enkele pijlen verdwenen, maar uiteindelijk vonden we via wandelwegen in een woonwijk de controle in café de Melkerij in Aalbeke.

Hier stond een lus geprogrammeerd. Via het centrum van Aalbeke liepen we naar de Luignestraat. Langs de molen zochten we de vele wandelwegels op tussen Rollegem en Aalbeke. Op de grens met Mouscron trokken we onverhard terug richting Aalbeke. We dwarsten de grote weg naar Moeskroen en rustige wegen brachten ons terug naar de woonwijk en de controle in de Melkerij.

We volgden na de controle een tijdje hetzelfde parcours voor we werden gesplitst en richting Houthandel Vandecasteele trokken. We rondden dit gigantisch domein en kwamen op het grondgebied Marke. Door de wijk Sint-Anna trokken we steeds meer naar het centrum van Marke. We dwarsten de E17 en leuke wandelwegen op de flanken van de Poverleute zette ons af in het centrum. Snel vonden we de controle in het CC van Marke.

Langs het Markebekepad trokken we naar de Yzerpoort en verder naar de Leievallei. Onverhard volgden we een hele tijd de Leie. Uiteindelijk verlieten we het onverharde jaagpad om de heerlijke wandelomgeving van het Biezeveld op te zoeken. Door een woonwijk trokken we terug naar het centrum en naar de startzaal. Bleek dat er een fout geslopen was in de kilometertelling. Onze gps wees 29km in plaats van 26,3km. Maar je hoort ons niet klagen want het parcours was echt niet tegengevallen.

Na de middag trokken we opnieuw op pad dit voor het parcours van 6,3 kilometer samen met de partners. Zodat zij, die ook meereisen naar oxfam trailwalker elkaar leerden kennen. Na een gezellige wandelnamiddag sloten we deze geslaagde drukke dag af met een hapje en een drankje.

2202342845.JPG

4092435718.JPG

Capture.PNG

SDC19808.JPG

SDC19809.JPG

09:57 Gepost door krist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.