22-04-14

Kaaswandeltocht Zonnebeke 19/04/2014

Zaterdag iets voor 6 uur gestart vanuit Zonnebeke voor de 43km lange Kaaswandeltocht, georganiseerd door de Drevetrotters. Rustige wegen in het halfdonker brachten me snel in het Doelbos. Na een zwerftocht over bosdreven dwarste ik de snelweg en kwam ik bij de Nonnebossen. Achter de tea-room en tussen de villa's trok ik richting de Zandberg waar de eerste controle was opgetrokken.

Langs het pretpark Bellewaerde stuurde de parcoursbouwer ons over een licht golvende bosdreef door een eerste deel van de Gasthuisbossen. Na een verhard intermezzo trok deel 2 van onze bosdoorsteek een rechte lijn om op het Zwarte leen uit te komen. Langs Hill 60 trokken we naar het Molenbos. Op de rand van het Molenbos bij de vaartstraat vonden we de tweede controle.

Wat volgde was een lus van 5,5 bijna volledig onverharde kilometers die ons het provinciaal domein de Palingbeek lieten verkennen. Na mijn derde stempel stuurde de verhoogde talud ons geleidelijk uit de palingbeek. Een heerlijk wandelpad en een echte veldwegel stuurden ons eerst rond het golfterrein om vervolgens door het terrein terug te lopen naar de Palingbeek. Langs de vroegere vaart trokken we over kasseitjes naar de weg van Zillebeke naar Hollebeke, die we dwarsten. Langs de Vierlingen trok ik onder de spoorweg. Ik klom verhard naar het Voddenkasteel. Boven volgde een nieuwe verkenning van de Gasthuisbossen. We kwamen opnieuw in de omgeving van het Zwarte leen voor een heerlijke zwerftocht door de Gasthuisbossen ons afzette in de Loods Malfait in Zandvoorde. Nog 15 kilometer...

We bleven de Gasthuisbossen verkennen voor we een stukje verharde weg voor de voeten kregen. Even maar...want daar dook het domein Godschalk op. Een heerlijke lus trokken we door dit stuk bos. We klommen naar de Everzwijnhoek en werden verrassend naar de Grote weg Ieper-Menen gestuurd. We volgden een tijdje het fietspad om via enkele ommetjes de laatste controle te vinden in het OC van geluveld.

Na de controle keerden we langs de kerk terug en pikten een licht golvende wandelweg op. Die mondde uit op een verharde weg die me terubracht naar het Doelbos. Een tweede verkenning van dit bos werd afgesloten met een heerlijk pad op de rand van het bos. Een lichtgolvende weg bracht me terug naar Zonnebeke en door een woonwijk bereikte ik rond 11u45 terug de startzaal. Deze streek ken ik als mijn broekzak. Toch was de parcoursbouwer er in geslaagd....met een heel degelijke aaneenschakeling om me nog eens alle hoogtepunten van de bossen van de Ieperboog te laten zien. Hij had me dan ook een heel genietbare wandeling aangeboden, die geen moment verveelde.

Capture 8.PNG

SDC19749.JPG

SDC19750.JPG

SDC19751.JPG

SDC19752.JPG

SDC19753.JPG

SDC19754.JPG

SDC19755.JPG

SDC19756.JPG

SDC19757.JPG

SDC19758.JPG

SDC19759.JPG

SDC19760.JPG

SDC19761.JPG

SDC19762.JPG

SDC19763.JPG

SDC19764.JPG

SDC19765.JPG

 

08:50 Gepost door krist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.