09-03-14

Moezeltocht Ledegem 08/03/2014

Zaterdag ging ik van start voor een 30km lange wandeling vanuit Ledegem, ingericht door 't Wandelvoetje. Twee lussen vanuit de startzaal zorgden voor de inleiding.  Lus 1 stuurde ons door een woonwijk over leuke wandelpaden. De Begijnestraat nam het over en leidde ons naar Noord-Ledegem. Via de oude spoorwegbedding kwamen we terug naar Ledegem. Bij de feestzaal Cycloon verliet ik de bedding en trok ik de dorpskom in. Snel stond ik opnieuw in de startzaal. Lus 2 verliet de andere wandelaars in de Rollegemsestraat. Verhard trokken we naar de Oosthove, een oude boerderij bij het vliegveld van Moorsele. Veldwegen brachten ons terug naar de wijk de Hemelhoek en zo opnieuw naar de dorpskom en de startzaal.

Na een inleiding van een zevental kilometer kon de tocht goed beginnen. Langs de kerk werden we verhard uit de dorpskom geleid naar het gehucht "Daiselhoek". Van hieruit brachten rustige verharde wegen parallel aan de spoorwegbedding ons naar de Kezelberg Statie in Moorsele. Hier werden we uiteindelijk de oude spoorwegbedding opgestuurd richting Menen. Na hele tijd verlieten we de bedding en dwarsten we de grote baan Menen-Roeselare. Rustige verharde wegen brachten ons naar de controle op de Artoishoek in Geluwe.

We kregen nu een lus van een negental kilometer op het menu. Na een tweetal splitsingen trokken de 30km stappers apart op pad. We wandelden via de afdaling van de Bakkershoek naar Dadizele. Achter het park brachten verharde wegen ons naar het voetbalveld in de Oliekotstraat. Wat later pikten we de andere afstanden weer op. Het ideale moment om de natuurwegen boven te halen. Een leuke aaneenschakeling van natuurwegen bracht ons terug naar de controle.

Na de controle trokken we opnieuw richting de Kezelberg. Veldwegen badend in de zon brachten ons terug naar de grote baan, die we opnieuw dwarsten. Verharde wegen leidden ons naar de Kezelberg Statie waar we opnieuw de spoorwegbedding oppikten nu richting Roeselare. We volgden het wandelpad tot aan de forelvijver in Ledegem. Van daaruit stonden we snel opnieuw in de overvolle startzaal na een genietbare wandeling.

 

 SDC19616.JPG

SDC19617.JPG

SDC19619.JPG

SDC19620.JPG

SDC19621.JPG

SDC19622.JPG

SDC19623.JPG

SDC19624.JPG

SDC19626.JPG

SDC19627.JPG

SDC19628.JPG

 

18:28 Gepost door krist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.