03-02-14

Blasiustocht Gits 01/02/2014

Het WK veldrijden in 2007 ging door in Hooglede Gits op de terreinen van het Dominiek Savio instituut. Net op het weekend van het WK veldrijden 2014 organiseert de wandelclub Voetje voor Voetje een wandeling vanuit dit instituut. Ik ging er zaterdagmorgen rond 7 uur van start voor een 20km lange wandeling.

Het regende pijpestelen en de wind blies stevig toen ik me op gang trok. De 20km stappers werden direct apart op pad gestuurd voor een drassig ommetje door een stukje bos. We pikten snel de andere afstanden weer op en liepen naar de molen op het domein, waar we de spoorweg dwarsten. Verhard trokken we verder. We passeerden de grote weg tussen Roeselare en Brugge en liepen licht golvend tot bij een woonwijk aan de rand van de dorpskom van Gits. Via enkele leuke wandelpaden in deze woonwijk kwamen we bij het voetbalveld van VP Gits. Een drassig natuurpad leidde ons rond de voetbalterreinen naar het centrum van Gits waar we bij de kerk de eerste controle vonden.

Het Burg. Lievenspad leidde ons uit de dorpskom. Een doorweekte veldwegel nam het over en liet ons licht opklimmen tot aan de rand van Hooglede. Hier werden de 20km stappers opnieuw apart op pad gestuurd. Een verhard ommetje liet ons via een andere woonwijk opnieuw opklimmen om via een wandelpad bij de impossante watertoren uit te komen. Vandaar stonden we snel in het centrum van Hooglede en in de tweede controle. We waren een goeie 9km ver. De hemelsluizen gingen geleidelijk dicht en de wind ging liggen na 1,5 uur beuken tegen de wind en de regen.

Deel drie startte door het centrum van Hooglede. We dwarsten de weg richting Gits en kwamen in een andere woonwijk terecht. Bij het militair kerkhof verlieten de 12 en 15km stappers ons. Wij trokken verhard verder en wandelden een hele tijd parallel aan de ring rond Roeselare. We werden verlost en de parcoursbouwer liet ons de lichte klim van de Gitsberg nemen. Langs de kasseiweg daalden we opnieuw om het centrum van Gits en de controle terug te vinden na een vijftiental kilometer.

We verlieten de dorpskom van Gits. De natuurwegel het Hazelpad stuurde ons even onverhard tussen de velden, voor we opnieuw verhard terugwandelden naar de Grote weg Roeselare-Brugge. Die dwarsten we opnieuw. We maakten een verharde licht golvende lus (liepen onder meer op het Heihoekwandelpad) om opnieuw bij de startzaal uit te komen na een typische wandeling voor deze streek. In de zaal werden we nog  getrakteerd op 2 heerlijke pannekoeken voor we opnieuw naar huis bolden.

SDC19539.JPG

SDC19540.JPG

SDC19541.JPG

SDC19543.JPG

09:36 Gepost door krist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.