12-01-14

Marche d'hiver Bassilly 11/01/2014

Gisteren 28km gewandeld in de regio rond Bassilly, een dorp in het noorden van Henegouwen, niet ver van Geraardsbergen en Lessen. Het eerste stuk leidde ons verhard uit het dorp. We dwarsten de grote weg, trokken over de TGV-bedding en vonden in Silly in café Le Salon de eerste controle. 

Enkele paden leidden ons uit Silly. We kwamen in de open vlakte en enkele veldwegen en zelfs een echte doorsteek op de braakliggende akkers leidde ons naar de tweede controle in het nietige Gondregnies.

Van hieruit trokken we terug naar Silly. Na een rustige golvend stuk kwamen we op de grote weg. Enkele leuke paden stuurden ons regelmatig van de grote weg af. Het was uiteindelijk Sentier du Bon Secours die ons terugbracht naar le Salon in Silly.

Nu volgde een lus van een goeie 9 kilometer. We maakten een ommetje (gekruid met enkele mooie stapwegels) om opnieuw in het centrum van Silly uit te komen. Een natuurpad langs een beek leidde ons opnieuw uit het centrum. We klommen verhard naar Bois de Silly. Een mooie rondleiding in dit bos zette ons af op een plateau voor we daalden naar de laatste stop in le Salon.

Het laatste stuk stuurde ons opnieuw verhard terug. Een tunneltje leidde ons onder de TGV-bedding. We dwarsten de grote weg voor een zeer vettige passage ons geleidelijk terugbracht naar de startzaal na een gezellige winterwandeling, in het gezelschap van Rik en Laurence.

SDC19508.JPG

SDC19512.JPG

SDC19513.JPG

SDC19514.JPG

SDC19515.JPG

SDC19516.JPG

SDC19517.JPG

 

18:49 Gepost door krist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.