05-01-14

Nieuwjaarswandeling Hooglede 04/01/2014

De Warden Oomstappers trekken gewoonlijk het nieuwe Westvlaamse wandeljaar op gang vanuit het gehucht Sint-Jozef (Hooglede ook gekend als de Geite) met hun nieuwjaarswandeling. Rond 7 uur haalde ik mijn startkaart af in startzaal Geitenhove. Veel wandelaars deelden deze mening. Ook Bernard Cools was er. Hij speelde met het idee 2x20km te wandelen en vroeg me of ik het zag zitten om met hem mee te trekken voor de eerste 20km. Ik trok mijn zevenmijlslaarzen aan en trok met hem op pad.

We volgden even de Amersveldestraat voor we direct een vettig karrenspoor voor de voeten kregen. Op het fietspad langs de Iepersestraat trokken we steeds verder weg uit Sint-Jozef. De Hoogledestraat en de Leenbosstraat leidden ons naar een heerlijk vettige éénmanspad dat uitmondde op het gehucht Elle-Kortemark waar we in het plaatselijk schooltje de eerste controle vonden na 4,3km.

De 20km stappers kregen hier een lus van een zestal kilometer aangeboden. We dwarsten de Staatsbaan en trokken richting Kortemark. Bij het betreden van de dorpskom stuurde de parocursbouwer ons heerlijk langs de Stationsputten (een kunstmatig aangelegd bufferbekken om de gemeente Kortemark tegen overstromingen te beschermen). Het was nog halfdonker en we hadden al onze aandacht nodig om de juiste pijlen te vinden. Uiteindelijk kwamen we bij het Station van kortemark. We dwarsten de spoorweg en wat later de Staatsbaan om wat later opnieuw in de leenbosstraat uit te komen. Het vettig éénmanspad leidde ons terug naar de controle.

Na de controle werden we direct via een leuk pad achter de zaal weggestuurd. Wat volgde was een zwerftocht over verharde wegen tussen de velden en tegen de wind. We trokken volledig terug naar Sint-Jozef. Rondden onverhard een hoeve en dwarsten de Kortemarkstraat om volledig terug te keren naar Sint-Jozef. Waar we in een schooltje op 100 meter van de startzaal controle drie vonden. Er wachtten ons nog 3.7km.

Dit laatste stuk liet ons een lus trekken ten zuiden van de startzaal. Nu eens verhard, dan weer onverhard trokken we verder. We dwarsten twee maal de oude spoorwegbedding om uiteindelijk in de wijk achter de startzaal uit te komen en ook snel weer in de startzaal na een typische Westvlaamse winterwandeling. Bernard trok nog eens voor 20km op pad, ik ging mijn boekje afstempelen en trok voldaan huiswaarts.

SDC16502.JPG

Hooglede 041.jpg

SDC19504.JPG

SDC19505.JPG

 

18:20 Gepost door krist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.