31-12-13

Kortrijk Feeëriek 30/12/2013

Gisteravond het wandeljaar afgesloten samen met Gina in een 13km lange wandeling door het verlicht Kortrijk. Rond valavond gingen we van start uit de overdrukke startzaal aan de Engelse Wandeling te Kortrijk.

Bij de lichten van de Pottelberg werden de afstanden gesplitst en trokken wij (die de 13km stapten) rechtdoor. We kregen een rustige lus voor de voeten die ons de omgeving van Hoog Mosscher en de Bruyningstraat liet verkennen. Tussen de kasten van huizen liepen we door de Wolvendreef. We kwamen bij de Condédreef, die we dwarsten om opnieuw in de "bewoonde wereld" te komen. We wandelden via de Wolvenstraat naar de Doornikse Wijk. De Pijlstraat zette ons af op het sfeervol verlicht Volksplein. Via de Sint-Denijsstraat pikten we de andere afstanden weer op bij de spoorweg. De kerstverlichting op de Veemarkt gidste ons naar de controle. We namen er uitgebreid tijd voor een drankje en een gezellige babbel.

De parcoursbouwer stuurde ons in deel 2 direct door een parkje op 't plein. We liepen langs de restanten van de afgebroken Sint-Niklaaskliniek naar de toeristische dienst in het Guldenbergplantsoen. Over het Overbekeplein trokken we naar een  kerstmarktje op het Vandaeleplein. Door het gezellig begijnhof kwamen we op de mooie verlicht Markt. We konden niet weerstaan aan de lokroep van de gezellig verwarmde terrasjes en genoten er uitgebreid van een drankje. Het was voor ons even zoeken om weer op het juist spoor te komen. We werden naar de "kerst"kermis gestuurd op het Schouwburgplein. We ontmoetten er Freddy en Sabine (blij weerzien na een tijdje Lachen). Na een gezellige babbel trokken we samen weer op pad. Via de Persijnstraat kwamen we opnieuw naar de markt. Via de OLV-straat trokken we naar de Broeltorens, waar we in één van de torens getrakteerd werden door de organisatie op jenever. Op het jaagpad trokken we verder. We dwarsten de leie en trokken over de Broelparking naar de prachtige nieuwe wandel- en fietsbrug. Beneden de brug was er splitsing. De klok wees al 8u45 en Gina voelde de inspanning van de voorbije dagen...daarom besloten we vanaf hier het parcours van de 7km te volgen. Op de gezellig verlichte kade langs de Leie liepen we terug. Bij de Noordstraat dwarsten we de Leie. De parking in de buurt van het kruispunt "de Appel" leidde ons uiteindelijk volledig terug naar de startzaal na een gezellige en mooie tocht.

SDC19493.JPG

SDC19494.JPG

SDC19496.JPG

SDC19498.JPG

SDC19499.JPG

SDC19501.JPG

10:10 Gepost door krist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.