29-12-13

Wintertocht Knokke-Heist 26/12/2013

In de periode tussen Kerst en Nieuw trekken we traditioneel naar de Belgische kust. We maken dan ook gewoonlijk heerlijke winterwandelingen. Ook dit jaar was dit het geval....Bij onze eerste wandeling vertrokken we uit onze gezellige B&B in de Westkapellestraat in Heist en verkenden we de heerlijke omgeving.

Zoals vorig jaar stippelden we deze wandeling uit via het wandelknooppuntennetwerk. Om dit netwerk te bereiken dienden we een verbinding te maken vanuit onze B&B. Dit deden we langs het heerlijke Meer van Heist. Onder de spoorweg en de Koniklijke baan dwarsen en we stonden in het Dir Gen Willemspark. De wandelpaden in dit park brachten ons naar knooppunt 27 en de gemeente Duinbergen. We trokken door Duinbergen en genoten van de typische villa's in dit dorpje, ooit het decor voor de VTM-reeks Wittekerke.

We dwarsten opnieuw de Koninklijke baan en kwamen in het wandelpark 58. Dit natuurpark ingericht in duinegebied in 1958, dankt zijn naam aan de Wereldexpo. Dit wat onverzorgde park werd heerlijk verbonden met het Zegemeer door het Kwelmpad. De paadjes rond het in de zon badend Zegemeer brachten ons dieper het centrum van Knokke in. We dwarsten de Lippenslaan en kwamen op het Verweeplein bij het stadhuis. Hier was in een tent een gezellige ijsbaan opgetrokken. In één van de gezellige bartjes langs de ijsbaan genoten we van een gluhwein.

Na onze halte trokken we ons opnieuw op gang achter het stadhuis. De helmweg bracht ons op het Caddiespad, een heerlijk natuurpad tussen de golfterreinen van de Knokke Zoute Golf Club. Bij de ingang van het golfterrein volgden we de Sparrendreef die ons naar het centrum van Knokke Zoute bracht. We bleven de Sparrendreef volgen en kwamen op de Zeedijk. We volgden de Zeedijk over Place-m'as-tu-vu, het centraal plein aan de zeedijk van het Zoute. Langs de Bureau van toerisme kwamen we op het Van bunnenplein, tijd om op een terrasje van een koffie te genieten. We volgden vervolgens de volledige Lippenslaan en genoten van de prachtig versierde etalages van de vele winkels in deze straat.

We liepen de Lippenslaan af tot aan de omgeving van het station. Via de Smedenstraat (waar we het wandelknooppunt netwerk verliten en zelf een verbinding naar onze B&B uitstippelden) kwamen we in de Nieuwstraat en verlieten we dorpskom van Knokke. Een rustig slingerende polderweg leidde ons weg. In één van de vele bochten vonden we een heerlijk karrenspoor die we volgden naar de Put van De Cloedt. Deze put is een waterplas van 11ha die voor het ogenblik gebruikt wordt door de watersportfanaten en omgedoopt werd tot Lakeside Paradise. We wandelen heerlijk langs deze waterplas. Vanaf de put volgen we nu een onverhard vettig karrenspoor die ons langs de spoorweg en het station van Duinbergen terugbracht naar het meer van Heist en snel ook weer naar onze B&B na een geslaagde verkenning van Knokke-Heist bij een heerlijk winterzonnetje.

SDC19419.JPG

SDC19422.JPG

SDC19424.JPG

SDC19425.JPG

SDC19427.JPG

SDC19429.JPG

SDC19430.JPG

SDC19431.JPG

SDC19434.JPG

SDC19435.JPG

SDC19438.JPG

SDC19439.JPG

SDC19441.JPG

SDC19443.JPG

13:38 Gepost door krist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.