24-11-13

Sint-Elooitocht Zedelgem 16/11/2013

Door technische problemen met mijn blog nu pas een verslagje van de wandeling van vorige week zaterdagmorgen. Ik wandelde 31,4 km vanuit Zedelgem. Ondanks dat de omgeving van het Brugse Ommeland bosrijk is, viel de wandeling me tegen met te veel verhard en veel rechte stukken.

Direct na de start werden we de oude spoorwegbedding opgestuurd. Snel splitsten de 30km stappers van de andere afstanden. Dwars door een industriezone trokken we naar een woongedeelte. We werden zelfs even langs de drukke weg naar Brugge gestuurd. Uiteindelijk eindigde dit vervelend en volledig verhard stuk in de controle in Veldegem.

Na de controle trokken we door Veldegem naar 't Hoogveld. Even nam een veldweg het over voor we opnieuw langs een drukke weg werden gestuurd. We werden uiteindelijk van de wagens verlost en werden het bosrijk gebied van Merkemveld ingestuurd. We pikten het parcours van de Nacht van Vlaanderen op en trokken langs de snelweg naar Loppem. Na het rondden van de kerk vonden we de controle.

In het volgende deel werden we wel op een degelijk parcours getrakteerd. Een afwisseling van paden bracht ons door enkele woonwijken naar de Priorij OLV van Betanie. We werden hier degelijk rondgeleid in het domein voor een heerlijk éénmanspad in het bos het overnam. Na het dwarsen van een drukke weg bleven we rondhangen in een bosrijk gebeid voor we via de abdijhoek opnieuw langs een drukke weg naar Zedelgem werden gestuurd, waar we de voorlaatste controle vonden.

Nu stond een lus geprogrammeerd. Die begon ook weer met een lange rechte verharde weg. Bij de vroegere kazerne van Zedelgem werden we gelukkig het Vloetveld ingestuurd voor een heerlijk stukje natuur. De oude spoorwegbedding bracht ons terug en via een woonwijk vonden we de controle van daarnet terug.

Het laatste stuk bracht ons over wandelwegen in verschillende woonwijken terug naar de startzaal.

SDC19206.JPG

SDC19207.JPG

SDC19209.JPG

SDC19210.JPG

SDC19211.JPG

SDC19213.JPG

SDC19214.JPG

SDC19216.JPG

SDC19220.JPG

SDC19218.JPG

SDC19219.JPG

17:45 Gepost door krist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.