13-01-13

Marche du Jour Bassilly 12/01/2013

Bij een temperatuur van -2°C trokken we ons op gang vanuit het centrum van Bassilly. We, want ik had afgesproken met Rik, en Laurence was ons in de startzaal komen vervoegen. Na een inleidende betonkilometer stuurde de parcoursbouwer ons de natuur in. In het pikdonker was het echt zoeken tussen de bomen en struiken naar het juiste pad, dat ons naar een oude spoorwegbedding bracht. Gelukkig was het gevroren en was de modder met een hard laagje bedekt. We volgden de spoorwegbedding tot Hellebecq. Na wat rondgezwerf in het dorp bereikten we de eerste controle bij de kerk.

Een nieuwe stuk spoorweg leidde ons weg. We bereikten Ghislenghien. Enekel leuke paden stuurde osn door dit dorpje. We dwarsten een grote weg en trokken door de industriezone van Ghislenghien. Uiteindelijk wandelden we naar de volgende controle op het dorpsplein van Meslin l'Eveque.

Een lus van 7 kilometer was het volgende ingredient. Rustige wegen leidden ons uit het dorp en uiteindelijk klommen we naar een hoogvlakte. Hier werden we op een karrenspoor tussen de velden getrakteerd. Dit lichtgolvend pad volgden we een hele tijd voor rustige wegen ons terugbrachten naar Meslin l'Eveque.

We trokken nu langs de andere kant van de kerk weg. Een leuk wandelpad nam het over. Rustige wegen lieten ons opnieuw de industriezone van Ghislenghien dwarsen. Enkele leuke wandelpaden en een nieuw stukje spoorwegbedding zetten ons af in de controle in Hellebecq na 21.5km. Nog 5,6....

Een goeie aaneenschakeling van wandelpaden, langs het riviertje de Sylle, leidde ons uit Hellebecq. Een dalend karrenspoor stuurde ons naar rustige wegen, die ons terugbrachten naar Bassilly. Door de dorpskom liepen we naar de startzaal na een typische winterwandeling in leuk en aangenaam gezelschap.

SDC17734.JPG

SDC17735.JPG

SDC17736.JPG

SDC17737.JPG

SDC17738.JPG

SDC17739.JPG

SDC17741.JPG

SDC17742.JPG

SDC17743.JPG

SDC17744.JPG

 

10:54 Gepost door krist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.