31-12-12

Tis Tied Ta Tud tis-tocht Kortemark 31/12/2012

Voor de laatste dag van het jaar nogmaals de wandelschoenen uit de kast gehaald. De Kreketrekkers uit Kortemark richtten traditioneel op de laatste dag van het jaar een wandeltocht in vanuit Kortemark. Rond 7 uur ging ik er samen met Bernard Cools van start.

We trokken door het centrum naar de Stationsput en de spaarbekkens. Leuke wandelpaden leidden ons rond in dit mooi gebied, jammer genoeg was het nog donker en konden we weinig genieten van het aangeboden landschap. We verlieten de putten en trokken naar het station. De parcoursbouwer stuurde ons vervolgens tegen de wind langs de spoorweg. Heerlijk wandelwegen namen het over (Speyeweg,...) en na een degelijke 7km bereikten we Handzame en de controle.

Het volgende stuk was wederom bijna 7 kilometer. Het leidde ons eerst wat rond in Handzame, voor rustige verharde wegen het overnamen. Beukend tegen de wind bereikten we de Edewalle waar de controle in de schaduw van de kerk was opgetrokken.

Wat volgde was de traditionele lus naar de Ruidenberg. Na de lichte beklimming daalden we en dwarsten we de grote weg. Een leuke aaneenschakeling van paden bracht ons terug naar Edewalle.

Het laatste stuk bracht ons bijna recht terug naar het centrum van Kortemark. Enkele woonwijken en een passage door een rust- en verzorgingstehuis leidden ons terug naar de startzaal na een genietbare tocht in goed gezelschap. Een leuke afsluiter van het jaar...Jammergenoeg vernamen we dat deze dertiende editie de laatste was en dat we vanaf volgend jaar op de laatste dag van het jaar niet meer terecht kunnen bij de Kreketrekkers om te wandelen. Jammer een traditie die verdwijnt..

SDC12802.JPG

De_kerk_van_Edewalle_1.jpg

Villa Kortemark.jpg

SDC17714.JPG

16:41 Gepost door krist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.