28-01-12

Eierkoekwandeling Wevelgem 28/01/2012

Vandaag mijn wagen niet moeten uithalen om te wandelen, de startzaal lag namelijk 500 meter van mijn deur. Rond 7 uur in een miezerige regen ging ik van start voor het parcours van 25km.

Het cultuurpad leidde me naar de Leievallei. Na het dwarsen van de Leie trok ik over een stukje onverhard jaagpad verder. Een éénmanspad zette me af in de nieuwe wijk op de Schonekeer. Na een rondleiding in de wijk bracht een wandelpad ons naar het Biezeveld. We rondden de visputten. Leuke wegels leidden ons tot bij de spoorweg. Langs de spoorbaan wandelden we opnieuw naar de woonwijk. Op een speelpleintje waren alle pijlen verdwenen. Op mijn gevoel trok ik richting centrum Lauwe. Na een hele tijd vond ik de gele pijltjes terug. Hier en daar maar....uiteindelijk vond ik zoekend de controle in de jongensschool in Lauwe. De Heuvellandstappers onder leiding van parcoursbouwer Gilbert deden er hun beklag. Ik kon hun verhalen alleen maar beamen en trok opnieuw op pad. Ik kwam tot de vaststelling dat ik opnieuw op een lussenwandeling zat want we dienden hier driemaal in deze controle te komen.

De eerste lus leidde me over een wandelweg langs het kerkhof naar 't Kraaienveld. Enkele leuke wandelpaden brachten mij in de Kleine en Grote Molenstraat op de rand van de industriezone de LAR. Een nieuw aangelegd zompig natuurgebiedje bezorgde me natte voeten voor ik de afdaling over natuurwegen langs de Bramier inzette. Langs de oefenvelden van Rac Lauwe stuurde men ons door een hoeve naar de oefenvelden van concurrent WS lauwe. Van de oefenvelden was ik direct terug in de controle.

De tweede lus sleepte zich op gang over Lauwse verharde wegen. Na een tijdje nam een paardenwegel het over. De nieuwe brug over de spoorweg in de Dronckertstraat zette ons op weg naar het natuurgebied tussen Lauwe en Aalbeke. Het begon steeds meer te regenen. Het was in deze natuurzone ook steeds zoeken naar het juiste spoor. Maar onze natuurdoorsteek werd gevolgd door een éénmanspad dat ons naar het station in Lauwe leidde. Van hieruit wandelden we terug naar de oefenvelden van Rac Lauwe. Via een alternatief parcours bereikten we opnieuw de controle.

Over het dorpsplein van Lauwe verlieten we voor de laatste maal de controle. Verharde wegen brachten ons steeds verder weg uit het centrum. Bij de paardenmanege Hof Ter Beke werden de 25kmstappers nog verder wegggestuurd. Enkele leuke wegels zetten ons af op het jaagpad langs de Leie. We volgden de Leie een hele tijd tot bij de brug tussen Wevelgem en Lauwe. Een leuk rondje langs de Abdijhoeve was het slotstuk van een natte, zompige tocht over toch wel een degelijk parcours.

SDC16512.JPG

SDC16516.JPG

SDC16517.JPG

SDC16518.JPG

SDC16521.JPG

SDC16524.JPG

SDC16525.JPG

SDC16526.JPG

SDC16527.JPG

SDC16528.JPG

SDC16529.JPG

SDC16532.JPG

SDC16533.JPG

SDC16534.JPG

SDC16535.JPG

SDC16536.JPG

SDC16537.JPG

17:32 Gepost door krist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.