14-02-11

Marche du Mouligneau Ghlin 13/02/2011

Les Sans Soucis de Ghlin organiseerden zondag hun Marche du Mouligneau. Rik, één van mijn vaste wandelcompagnons is lid van deze club. Zijn vrouw Isabelle diende de kassa te bemanen...Hij stapte liever. De afspraken waren dan ook snel gemaakt ik zou samen met Rik op pad trekken. Rond 7u bereikte ik de startzaal die opgetrokken was in een school voor blinden. Na een koffie en wat begroetingen trokken we rond 7u15 op pad voor het parcours van 30km.

We werden eerst wat rondgeleid in het domein van de startzaal alvorens we door het gemeentelijk park werden gestuurd. We kregen enkele rustige wegen voor de voeten die ons over het kanaal Nimy Blaton brachten. Een kasseiweg leidde ons naar het station van Ghlin. De kleinere afstanden verlieten ons en wij trokken over vettige natuurpaden naar Bois de Baudour. Prachtige bospaden, nu en dan sporen vertonend van de regen van de voorbije dagen, leidden ons naar de eerste controle in het eigenaardige gebouw La Maison Ronde.

Prachtige bosdreven leidden ons weg van de eerste controle. Echt genietend trokken we door het Bois de Baudour. Wanneer we dreigden het bos te verlaten stuurde de parcoursbouwer ons niet de openbare weg op, maar wel op een berm parallel aan de weg. Die leidde ons dadelijk terug de natuur in. Langs de rivier de Rau de la Gronde liepen we naar het centrum van Baudour. Vanaf de kerk werden we naar het gemeentelijk park gestuurd. Hier bewees de parcoursmeester dat hij uit het goede hout gesneden is. In plaats van de verharde wegen van het park te gebruiken, stuurde hij ons op oordellkundige wijze via natuurpaden achter een haag naar de tweede controle die was opgetrokken in het park in de kantine van de joggingclub. Tijd voor een cola en een korte pauze.

We trokken door het park terug naar het centrum. Snel doken de natuurpaden weer op. We dienden over een leuk pad achter het kerkhof van Baudour het dorp te verlaten. Gilbert van Poluc was hopeloos op zoek naar het juiste pad. We wezen hem de weg en hij zou een tijdje met ons optrekken. We doken opnieuw bois de Baudour in. Heerlijke bospaden tussen enkele vijvers nam ons op sleeptouw en brachten ons terug naar controle 1, La maison Ronde.

Na de controle bleven we nog even in het bos zwerven voor een verharde weg het een tijdje overnam. We waren op grondgebied van Erbisoeul. De verharde weg leidde ons tussen enkele waterpartijen naar de volgende bosdoorsteek. Over heerlijke zandwegen trokken we nu door Bois de Ghlin. We verlieten uiteindelijk het bos om uit te komen bij de kapel Notre Dame du Mouligneau, een gotisch gebouw van de XVI eeuw. Recht tegenover de kapel was controle vier opgetrokken in café le Mouligneau.

We dienden hier een lus van 2,7km te stappen. Direct doken we weer de natuur en het bos in en klommen lichtjes tot bij de Royal Golf Club du Hainaut. Een heerlijk natuurpad leidde ons terug tot bij een klein kasteel vanwaar een echte kasseiweg ons terugbracht naar café Le Mouligneau, na wederom een heel degelijk lusje.

Er scheidden ons nog een viertal kilometer van de aankomst. Een verharde weg leidde ons weg naar Bois Brulé. Een onverhard pad parallel aan het bos nam het over en leidde ons onder de spoorweg. We volgden via een mooi natuurpad even de spoorweg in de berm. Uiteindelijk werden we teruggestuurd naar het Canal Nimy Blaton. We dwarsten het opnieuw en enkele trappen leidden ons van de brug naar het kanaal dat we even volgden. Een laatste stapwegel leidde ons terug naar het centrum van Ghlin en ook snel weer naar de startzaal.

We hadden er een meer dan geslaagde tocht opzitten. Meer dan 75% van de 30km liepen over onverharde wegen en lieten ons het bosrijk gebied ten noorden van Mons volledig ontdekken. Nogmaals een bewijs dat ook deze streek iets te bieden heeft. Maar ik moet eerlijk toegeven dat deze parcoursmeester hier er alles aangedaan heeft om ons dat te laten zien. Op naar april wanneer hij weer zijn talent mag bovenhalen voor de 60km lange tocht vanuit Baudour.

SDC14780.JPG

SDC14781.JPG

SDC14782.JPG

SDC14785.JPG

SDC14788.JPG

SDC14790.JPG

SDC14791.JPG

SDC14795.JPG

SDC14797.JPG

SDC14801.JPG

SDC14803.JPG

SDC14804.JPG

SDC14805.JPG

SDC14807.JPG

SDC14811.JPG

SDC14812.JPG

SDC14814.JPG

SDC14817.JPG

SDC14818.JPG

Wie nog MEER FOTO'S wil bekijken, KLIKT op onderstaande LINK

https://picasaweb.google.com/kv1304008/Ghlin#

 

11:54 Gepost door krist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Amaai, een tocht dat bijna volledig over onverharde wegen trekt. Dat is er eentje om "U" tegen te zeggen. Zo te zien, meer dan geslaagd.

Gepost door: maaike | 20-02-11

De commentaren zijn gesloten.