06-02-11

Rooie Neuzentocht Bredene 05/02/2011

Zaterdag organiseerden de Stormvogels vanuit Bredene hun Rooie Neuzentocht. De weermakers voorspelden een wind van 7 beaufort aan zee. De ideale ingredienten om eens lekker uit te waaien aan zee dacht ik.

Rond 7u30 bereikte ik het schooltje dat dienst deed als startzaal. Ik genoot van een lekker bakje koffie samen met Ludwig, de parcoursbouwer van de Waterhoekstappers. Een vriendelijke dame aan de inschrijvingstafel bezorgde mij mijn inschrijvingskaart zodat ik rond 7u45 aan mijn zwerftocht kon beginnen.

In het halfduister moest ik even zoeken tussen de moderne gebouwen rond de startzaal om mijn weg te vinden maar uiteindelijk stuurden de gele pijlen mij feilloos door een mooi parkje. Een zeer degelijke aaneenschakeling van wandelwegen nam het over en leidde ons door enkele woonwijken tot bij de Koninklijke baan. We dwarsten de baan en de trambedding en werden met een stevige verharde klim de duinen ingestuurd. Een pad boven op de duingordel (parallel aan de Koninklijke baan en de Noordzee) nam me op sleeptouw. De stevige wind blies in mijn rug dus zat de vaart er goed in. Bij de eerste voetgangersbrug verlieten de 6km stappers ons. Bij de tweede brug verlieten ook wij de duinen. We kwamen bij het moderne Staf Versluyscentrum en werden de vroegere campingzone (nu een park) Paelsteenveld ingestuurd. Heerlijke wandelwegen leidden ons naar de Visserskapel. Ik nam een kijkje bij en in de kapel. De visserskapel OLV Ter Duinen is een geliefd bedevaartsoord van de Vlaamse vissers. Er hangen in de beschermde kapel foto's van sloepen, dikwijls met de namen van de bemanning en de datum van de scheepsramp. Ik trok verder en rustige wegen leidden mij naar Vosseslag waar ik na een goeie 7 kilometer mijn eerste stempel kreeg.

De 25km stappers diende vanuit deze controle 2 lussen te wandelen. Lus 1 stuurde me direct de Klemkerkse Duinbossen in. Een heerlijk mooi golvend pad tussen de sparbomen leidde me verder. Bij de grens met De Haan verliet ik even het bos om de Koninlijke Baan en de trambedding te dwarsen. Mulle zandwegels stuurde me heerlijk over een duingordel tot bij de Noordzee. Hier stond deel 1 van gejaagd door de wind geprogrammeerd want we dienden 500m langs het water op het harde zand tegen de wind in te beuken. Uiteindelijk verlosten heerlijke zandwegels ons van de wind en stuurden die ons opnieuw de duinen in. Na een heerlijk stukje zand stond deel twee van het Klemkerks duinbos op het menu. Heerlijke bospaden brachten mij terug naar de controle in Vosseslag na een prachtige lus. Tijd voor een babbel met Rudy Devriendt en Willy van WSK Marke.

Lus 2 stuurde me met de voetgangersbrug van Vosseslag opnieuw de Koninklijke Baan (langs het golfterrein) over tot bij de Noordzee. Deel 2 van gejaagd door de wind....1,5km tegen de wind beuken tot aan post 6. Het zand schuurde mijn gezicht...mijn lippen smaakten naar zout...ik vocht tegen de natuur. Een gigantische pijl leidde ons bij post 6 weg van de Noordzee. Jammer dat het winter is want in de zomer is in deze zone meer gade te slaan want we zitten in de omgeving van het naaktstrand. Een tunnel stuurt me onder de Koninklijke baan en een gezellig wandelpad bracht me terug naar Vosseslag en de controle. Voorzitter Jan van de organiserende club en Daniel (WTC Nieuwpoort) staan er mij op te wachten....even bijpraten.

Er staan nog 7,3km op het wandelmenu. Enkele leuke paden leidden ons uit Vosseslag voor we aan deel 3 van gejaagd door de wind beginnen. Na de splitsing met de andere afstanden stuurde de parcoursbouwers ons de polders in. Opnieuw kilometerslang beuken tegen de wind met de kerk van Bredene en de blauwwitte watertoren als doel voor ons. Wanneer we opnieuw samenkomen met de andere afstanden maken de polderwegen plaats voor een stuk fietspad dat ons steeds dichter bij Bredene en de aankomst bracht.

Een geslaagde tocht zat er op. De parcoursbouwer had ons eerst uitgebreid laten genieten van de natuurpracht van de bosrijke duingordel tussen Bredene en De Haan om ons vervolgens als afwisseling door de polders te laten terugkeren. Jammer van de ongezellige stevige wind....maar zo konden we  wel degelijk spreken van "uitwaaien aan zee".

SDC14735.JPG

SDC14736.JPG

SDC14738.JPG

SDC14740.JPG

SDC14741.JPG

SDC14746.JPG

SDC14747.JPG

SDC14751.JPG

SDC14755.JPG

SDC14758.JPG

SDC14760.JPG

SDC14761.JPG

SDC14763.JPG

SDC14764.JPG

SDC14766.JPG

SDC14767.JPG

SDC14768.JPG

SDC14769.JPG

SDC14774.JPG

SDC14776.JPG

Wie meer FOTO'S wil bekijken KLIK op onderstaande LINK

https://picasaweb.google.com/kv1304008/Bredene#

 

10:33 Gepost door krist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Als ik me niet vergis was ik er vorig jaar bij.

Gepost door: Maaike | 09-02-11

De commentaren zijn gesloten.