16-01-11

Randonnée Hivernale de l'AMI Hamme-Mille 16/01/2010

Ik was in de loop van vorige week op zoek naar een wandeling voor zondag. Wilde eens iets anders... en na het lezen van verslagen van collega wandelbloggers van de voorbije jaren, nam ik de beslissing eens richting Waals Brabant te trekken en dit voor een winterwandeling georganiseerd door Amicale des marcheurs Independants vanuit Hamme-Mille.

Hamme Mille is een deelgemeente van Bevekom (Beauvechain) en ligt 10km ten zuiden van Leuven net over de taalgrens in Waals Brabant. Het bestond oorspronkelijk uit 2 gehuchten Hamme en Mille, die snel beslisten te fusioneren.

In de vroege morgen vond ik de startzaal bij de Sint-Amanduskerk. Ik kon parkeren voor de deur van de startzaal en naast mij kwam Jean-Jacques Paris toe. Na de nieuwjaarswensen te hebben uitgesproken, genoten we van een koffie en trokken we samen op pad. We kozen voor het parcours van 21km, maar ik had het idee hier of daar een lus bij te lopen om tot 30km te geraken.

Langs de kerk trokken we door het dorp en dwarsten voor de eerste maal de rivier La Nethen. We trokken even langs de drukke weg naar Leuven. Maar kregen snel weer rustige wegen voor de voeten. Wanneer de 6km stappers ons verlieten, trok de parcoursbouwer eindelijk zijn registers open. Een heerlijk stevig klimmend éénmanspad bracht ons naar een plateau. Het was heerlijk gevoel, na een tijd weer eens de klimmersbenen te moeten aanspreken. Boven trokken we een tijdje over het plateau voor we heerlijk de natuur werden ingestuurd. Een prachtig natuurpad leidde ons naar een zandvlakte. Ik waande me boven op een duin. Het was nog halfdonker en het was genieten van het vergezicht en de lichtjes van de dorpen beneden. Een stevig brokkenpad leidde ons terug naar beneden en bracht ons naar de eerste controle in Rue du Couvent in het dorpje Nethen na een goeie 5 kilometer.

Het was zeer rustig in de controle en één van de medewerkers begeleidde ons naar buiten en zette ons op de juiste weg. Hij bevestigde dat we weldegelijk het privé domein door de prachtige poort dienden te betreden. Een heerlijke dreef was de inleiding van deze 9km lange lus. De dreef leidde ons tot bij een mooi kasteel. We genoten van het aangeboden spektakel en trokken le foret de Meerdael in. Een derde wandelaar was ons komen vervoegen in de controle en voortdurend klimmend en dalend trokken we door het prachtige bos. Jean-Jacques kon een wortel niet ontwijken en maakte kennis met de zandgrond. Na een pittige afdaling kwamen we terug in de bewoonde wereld...bleek dat we opnieuw in het Vlaams Gewest waren, namelijk in Sint-Joris-Weert. We wandelden langs de kerk en het station en enkele drassige stapwegels leidden ons uit de dorpskom. Een verharde weg nam het een tijdje over en we dwarsten opnieuw de rivier de Nethen. Uiteindelijk werden we rechtsaf gestuurd en via het wandelpad Chemin des Murs klommen we via een heerlijke holle weg opnieuw naar een bospartij. Heerlijk stuurden men ons over zandwegels door het bos. Veel typische kasseiweggetjes namen het over en brachten ons terug naar de controle na 14,4km.

Jean Jacques en ik beslisten deze lus nogmaals te wandelen. Het was volledig klaar nu en we hoopten nu nog meer te kunnen genieten van deze prachtige lus. Ik hoopte om wat meer foto's te kunnen nemen nu er meer lichtinval was. Genietend legden we nogmaals deze prachtige lus af, om na een 24 kilometer opnieuw de controle te bereiken.

Het laatste stuk was er één van 5,5km. We trokken tot bij de kerk van Nethen en werden over een prachtige aaneenschakeling van wandelpaden uit de dorpskom geleid. We klommen via een heerlijke holle weg naar een plateau. Constant over natuurpaden en met een heerlijk winterzonnetje in onze nek liepen we over het plateau. Dwars door een boerderij stuurde de parcoursbouwer ons verder. Het bleef echt genieten van het aangeboden en zeer gevarieerd parcours. De natuurpaden mondden uit in een woonwijk. Via enkele wandelpaden in de wijk stonden we snel weer bij de grote weg naar Leuven. We dwarsten de weg om direct de kerk en de startzaal terug te zien.

Ik liet mijn boekje afstempelen in de overvolle startzaal en trok zeer tevreden na een zeer degelijke en gevarieerde tocht terug naar huis. Jammergenoeg temperde een mobiele werkplaats op de ring rond Brussel mij enthousiasme, want ik stond kilometers in de file. Maar uiteindelijk geraakte ik heelhuids thuis...

SDC14591.JPG

SDC14592.JPG

SDC14601.JPG

SDC14603.JPG

SDC14606.JPG

SDC14608.JPG

SDC14609.JPG

SDC14612.JPG

SDC14616.JPG

SDC14617.JPG

SDC14620.JPG

SDC14624.JPG

SDC14626.JPG

SDC14629.JPG

SDC14633.JPG

SDC14634.JPG

SDC14636.JPG

SDC14637.JPG

SDC14638.JPG

Wie MEER FOTO'S wil bekijken kan KLIKKEN op onderstaande LINK

http://picasaweb.google.com/kv1304008/HammeMillle#

 

17:15 Gepost door krist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.