08-01-11

Marche d'Hiver Bassilly 08/01/2011

De griep had mij de voorbije week stevig in zijn greep. Ik kwam tot donderdag mijn bed niet uit. Voelde me nu wat beter maar nog niet goed genoeg om weer de lange afstanden te trotseren...dus koos ik voor een vijventwintiger in Noord Henegouwen, namelijk Bassilly.

Rond 6u45 bereikte ik de startzaal in Bassilly. Herman en José van de Chantons waren de enige wandelaars in de zaal. Christian uit Braine-le-Compte van de organiserende club verwelkomde me en wenste me een prettige wandeling toe.

Gelukkig regende het niet...er stond wel een zeer stevige wind. In het donker bracht een verharde weg me uit Bassilly. De 4km stappers splitsten van ons af en ik werd richting Hellebecq gestuurd. Bij het binnenkomen van de dorpskom werden de 20 en 25km stappers apart op pad gestuurd. Ik had geen zaklamp bij en werd echt de pikdonker ingestuurd. Een half verharde weg klom tussen de velden uit het nietige centrum. Ik genoot van de prachtige sterrenhemel die nu en dan feller belicht werd door een gigantische lichtstraal die volk diende te lokken naar een of ander dancing. Ik mocht echter niet te veel genieten want de weg lag er zeer slecht bij en door de regen van de voorbije dagen was het meer een modderweg dan iets anders. Beukend tegen de wind overwon ik de lichte helling en daalde terug naar de bewoonde wereld. Tussen de huizen vond ik geen pijlen meer....gelukkig waren Herman en José gevolgd en hadden zij een zaklamp bij. Ze stuurde mij de goeie weg op...een verharde weg. Die verlieten we plots voor een heerlijk natuurpad dat ons heerlijk op sleeptouw nam. We dwarsten tweemaal een zwellend riviertje en bereikten het centrum van Hellebecq, waar de eerste controle was opgetrokken. Willy en Christian voorzagen me er van mijn eerste stempel.

Na de eerste controle kregen we direct een heerlijk wandelpad langs een riviertje dat uitmondde op een zeer drassige natuurdoorsteek. Een oude spoorwegbedding was een klein riviertje geworden. Geen sinecure om hier zonder zaklamp en met droge voeten door te geraken. Bij de splitsing werd ik de verharde weg opgestuurd. Tegen de wind beukend liep ik een eind over de verharde weg tot bij de spoorwegbedding. Onder de brug volgde een splitsing en trokken de 20 en 25km stappers een wijde boog (eerst langs de spoorweg dan over een mooi pad) om opnieuw op het parcours van de 15km stappers te komen en snel in de tweede controle onder de kerk van Silly.

Na de controle stond een lus voor de 25km stappers geprogrammeerd. Ik trok door het centrum van Silly en genoot van een prachtig verlicht gebouw. Ik werd ook "Joyeuses Fetes" toe gewenst voor ik het centrum verliet en een golvend landschap voor de voeten kreeg.

SDC14549.JPG

SDC14551.JPG

Een heerlijk golvend terrein bracht ons bij een watertoren en snel ook het Foret domaniale van Silly in. Eerst over verharde wegen...later over heerlijke bospaden volgden we het GR-pad. Eenmaal uit het bos bleef het golven en genieten van de aangeboden vergezichten.

SDC14554.JPG

SDC14559.JPG

Vervolgens werd ik vanop het plateau een prachtig natuurpad ingestuurd. Het liet me dalen tot bij het riviertje de Zulle (la Sille) dat ik heerlijk diende te volgen. Soms lagen de paden er wat drassig bij... maar het was een heerlijke zwerftocht die uitmondde op het dorpsplein van Silly. Ik dwarste het plein en liep langs de kerk terug naar de controle in Silly na een heerlijke lus.

SDC14565.JPG

SDC14567.JPG

SDC14568.JPG

Na de controle stuurde een heerlijk pad ons Silly uit. We trokken richting de spoorwegbedding, die we een hele tijd volgden tegen de wind in beukend. We klommen geleidelijk en boven veranderde het verharde pad in een akkerdoorsteek die ons bij de brug over de spoorweg bracht. We daalden richting Hellebecq en ik haalde Jean-Marie Dax bij, tijd om een praatje te slaan voor we over de oude spoorwegbedding richting centrum trokken. Een doorsteek over het kerkhof zette ons af in de vierde controle te Hellebecq (dezelfde als de eerste deze morgen).

SDC14574.JPG

SDC14578.JPG

SDC14580.JPG

Na de controle...dezelfde ingredienten als na de eerste controle....een heerlijk wandelpad langs een riviertje dat uitmondde op een zeer drassige natuurdoorsteek. De oude spoorwegbedding vertoonde nog steeds sporen van de dooi en de regen van de voorbije dagen. Bij de splisting mocht ik de bedding nu niet verlaten maar diende ik verder te trekken. De plassen verdwenen en de bedding maakte na een hele tijd plaats voor een half verharde weg die ons terugbracht naar Bassilly. Een doortocht door het centrum...de lugubere parcoursmeester stuurde ons hier ook over het kerkhof...zette me uiteindelijk af in de zaal. Dit na een geslaagde winterwandeling. Ik was tevreden dat ik koos voor deze wandeling...het parcours had me bevallen, geen spatje regen en de ideale afstand want ik voelde de restanten van de griep en de medicatie duidelijk tijdens de wandeling. Les marcheurs de la Sylle hadden me met deze omloop meer kunnen bekoren dan met hun 50km van enkele manden geleden.

SDC14581.JPG

SDC14583.JPG

SDC14587.JPG

SDC14589.JPG

Wie nog meer foto's van deze tocht wil bekijken, KLIK op onderstaande LINK

http://picasaweb.google.com/kv1304008/Bassilly02#

15:59 Gepost door krist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Troost je, je bent niet de enige die vorige week ziek was.
De stevige wind was er in Aalter ook. Mooie foto's !!

Gepost door: Maaike | 10-01-11

De commentaren zijn gesloten.