18-12-10

Brugge binnenste buiten 18/12/2010

Vandaag genoten van één van de mooiste steden van België in een sneeuwlandschap. Bij vriestemperaturen maar nu en dan gesteund door een winterzonnetje trokken we langs alle prachtige plaatsen in het Venetië van het Noorden.

Na de start trokken we door het station naar de omgeving van het Minnewater. Het parcours stuurde ons ook door het begijnhof voor we na 2.9km een eerste maal mochten rustten.

Na de stempelcontrole trokken we via de kerstmarkt op het Simon Stevinplein verder. Een eerste gluhwein warmde ons wat op voor we op de Rozenhoedkaai genoten van een prachtig zicht op het Belfort. De kerstman stond er ons persoonlijk op te wachten en overhandigde ons een mooie kerstmuts. Via de Vismarkt trokken we naar de Coupure en langs en over de Reien bereikten we snel de volgende controle.

Het volgende stuk stuurde ons voortdurend over gladde wegen over en langs de Reien om uiteindelijk op het Jan Van Eyckplein uit te komen waar we een lusje trokken voor we op de Burg uitkwamen. Mijn batterij van mijn fototoestel weigerde in deze temperatuur nog verder te werken en ik diende dan ook mijn fototoestel op te bergen. Snel stonden we op de kerstmarkt op de Grote Markt waar we bij de ijspiste ons wat opwarmden aan gluhwein met een portie Tartiflette.

Na ons uitgebreid te hebben ondergedompeld in de kerstsfeer trokken we via de Sint-Amandstraat en de Noordzandstraat naar 't Zand, waar we een laatste halte hielden in een gezellige kroeg.

Opgewarmd liepen we over 't Zand en via enkele straten bereikten we de Vesten. We volgden even de Vesten, doken onder de spoorweg en "gleden" terug naar de startzaal na een gezellige en deugddoende wandeling.

SDC14469.JPG

 

SDC14470.JPG

 

SDC14472.JPG

 

SDC14474.JPG

 

SDC14476.JPG

 

SDC14477.JPG

 

SDC14478.JPG

 

SDC14480.JPG

 

SDC14483.JPG

17:11 Gepost door krist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Het was een leuke wandeltocht hé, maar wel soms gladdig op bepaalde plaatsen. Wij konden niet weerstaan aan de Brugse Zotten :-)

Gepost door: Maaike | 20-12-10

De commentaren zijn gesloten.