21-11-10

Herfsttocht Wervik 20/11/2010

Na een deugddoende en zonnige (geen sprake van wateroverlast) vakantie op Tenerife kwam ik vandaag eindelijk weer aan wandelen toe. Ik trok richting Wervik (richting Kruiseke) waar ik rond 6u45 aankwam. De organisatoren hadden net de deuren geopend van het traditioneel, verouderd startzaaltje. Inschrijfkaarten waren er nog niet. Ik zag dat de 30km stappers eerst een lus van een achttal kilometer dienden te stappen vanuit de startzaal.

Ik besliste (samen met Bernard Cools) dan ook om eerst deze lus te wandelen en bij mijn terugkomst mij in te schrijven. We trokken in het donker op pad en werden bij het voetbalveld van Sparta Kruiseke gesplitst van de andere afstanden. We keerden terug tot bij de grote weg Wervik-Kruiseke, die we dwarsten. We werden op rustige verharde wegen rondgeleid in de licht golvende streek tussen Geluwe, Wervik en Kruiseke. Even bij het betreden van een karrenspoor werden we herinnerd aan de wateroverlast van het voorbije weekend en was het zorgen dat we direct niet met natte voeten verder moesten. Maar uiteindelijk stuurden verharde wegen ons langs het Spiegelhof terug naar Kruiseke. Waar we via enkele buurtwegels teruggestuurd werden naar de startzaal.

SDC14436.JPG

De startzaal was nu beter gevuld met wandelaars. Na het begroeten van veel bekenden schreven we ons in en trokken we opnieuw op pad. We werden over een heerlijke veldwegel uit Kruiseke geleid. Rustige wegen leidden ons naar Geluveld. Waar een heerlijke aaneenschakeling van natuurpaden het overnam. Ze leidden ons rond Geluveld en lieten ons lichtjes opklimmen naar de Everzwijnhoek. Van daaruit daalden we over rustige wegen om uiteindelijk na een rustige zwerftocht Zandvoorde te bereiken, waar de tweede controle na een 16-tal kilometer was opgetrokken.

SDC14437.JPG

Over het natuurpad achter de kerk van Zandvoorde verlieten we het dorp. Er stond een lus van een zevental kilometer op het programma. Ik had gehoopt op een rondleiding in de naburige gasthuisbossen. Maar ik dacht eerst dat het ijdele hoop ging worden...want na de afdaling van "Zandvoordeberg" werden we de andere richting opgestuurd. Een ware zwerftocht tussen de velden...die uiteindelijk bij 't Kruis ons opnieuw de weg Zandvoorde-Zillebeke liet dwarsen. Mijn hoop kwam dan toch uit...want we werden op een alternatieve manier de gasthuisbossen ingestuurd. Wat volgde was een heerlijke rondleiding in de gasthuisbossen in herfsttooi. Wanner we de bossen uiteindelijk verlieten, werden we getrakteerd op een stukje dubbellopen (want we dienden over hetzelfde parcours van enkele uren geleden te wandelen) om uiteindelijk opnieuw de controle in Zandvoorde te vinden.

 

SDC14440.JPG

Na de laatste controle verlieten we de overvolle controleplaats en werden over een grote weg uit Zandvoorde geleid. Na een tijdje volgden opnieuw rustige, verharde wegen. Bij het motocrosscircuit werden we weer getrakteerd op heerlijke veldwegels die ons een tijdje op sleeptouw namen. Lichtjes klimmend bereikten we opnieuw de rustige wegen van daarnet die ons snel terug brachten naar Kruiseke en naar de startzaal na een typische winterwandeling.

SDC14442.JPG

Ik kaartte met veel bekenden na... en hield het bij enkele cola's alvorens ik voldaan terug naar huis bolde.

 

09:22 Gepost door krist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Een paar maanden geleden ben ik ook die richting uitgetrokken. Alleen dat dubbellopen is niet zo fijn, maar als het niet te lang is, geeft het niet. Mooie foto's !

Gepost door: Maaike | 22-11-10

De commentaren zijn gesloten.