17-10-10

Open Grenstocht Rekkem 16/10/2010

Mijn eigen club, de 12 uren van lauwe, organiseerde zaterdag vanuit Rekkem (gehucht 't paradijs) hun open grenstocht. 't Paradijs ligt op Vlaams grondgebied geprangd tegen de Franse grens en langs de andere zijde tegen de taalgrens (moeskroen). Vandaar is de naam open grenstocht toepasselijk gekozen en zoekt de tocht constant de paden die indertijd door de smokkelaars werden gebruikt om goederen over de grens te smokkelen.

In deel 1 van de  21km lange tocht trokken we in de gietende regen richting Moeskroen om over rustige wegen terug te keren naar grondgebeid Rekkem. Op de grens met Lauwe werden we over leuke natuurpaden richting centrum Rekkem gestuurd waar we in 't Dorphuis de eerste controle vonden.

Deel 2 bestond uit een lus vanuit 't Dorphuis die ons naar de Leievallei bracht waar we het Diefhondbos verkenden alvorens terug te keren naar 't Dorphuis.

Deel 3 was een 8km lange zwerftocht die ons constant liet flirtten met de Franse grens over smokkel- en natuurpaden. Uiteindelijk trokken we via de Kattewegel naar de grenspostwegel die ons naar de douane overgang leidde op de E17. Via de brug dwarstten we deze grenspost om snel ons boekje te laten afstempelen in de startzaal na een geslaagde herfsttocht in nu en dan stevige buien.

Hieronder vind je enkele impressies... wie meer foto's wil zien KLIKT op onderstaande LINK

http://picasaweb.google.be/kv1304008/Rekkem#

SDC14307.JPG

 

SDC14310.JPG

 

SDC14317.JPG

 

SDC14318.JPG

 

SDC14319.JPG

14:13 Gepost door krist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.