05-09-10

Weer naar Schooltocht Oostkamp 04/09/2010

In de loop van de week veranderde plan A (de Elfbergentocht) in plan B (Oostkamp op zaterdag en Herinnes op zondag)....Zaterdagmorgen trok ik richting Oostkamp voor een tocht ingericht door de Vredeseilanden. De regio rond Oostkamp is heel bosrijk en parcoursbouwer Dirk Verduyn benutte dit in vorige edities uitgebreid.

Rond 6u45, net bij het krieken van de dag, trok ik al op pad. Ik werd door het centrum van Oostkamp langs de grote weg op pad gestuurd. Ik volgde de weg tot aan café Vogelzang, één van de controles uit de Nacht van Vlaanderen. Hier dook ik via een grintweg de velden in. Een flauw ochtendzonnetje ging het gevecht aan met de vele nevelslierten boven de weiden. Ik hoopte dat de zon het ging halen en dat de temperatuur wat ging opkrikken. De grintweg maakte plaats voor een mooie dreef die mij terugbracht naar de grote weg, die ik nu dwarste. Een leuke aaneenschakeling van wandelpaden bracht me door een woonwijk naar de eerste controle. Ook al een controlepunt in de Nacht van Vlaanderen.

We werden in vergelijking met de Nacht op een alternatieve manier het domein Kampveld ingestuurd. Heerlijke bospaden namen me een hele tijd op sleeptouw. Ik kwam langs de oude Schandpaal, waarvan een replica op de markt van Oostkamp staat. Een aaneenschakeling van paden en dreven bracht mij terug naar de controle van daarnet.

SDC14138.JPG

Na de tweede stempel stuurde een villawijk mij naar kasteel de Herten. We wandelden langs het kasteel, die er half in de mist badend bij lag. Ik dwarste de E40 en dook een volgend kasteeldomein in, namelijk dit van kasteel de Cellen. Langs het kasteel wandelde ik door dit parkdomein. Langs een mooi riviertje werd ik steeds dieper het bos ingestuurd. Uiteindelijk namen rustig verharde wegen het over. Een mooi natuurpad leidde me naar het kanaal Brugge-Gent. Over het jaagpad wandelde ik tot bij de brug van Moerbrugge, waar ik in het schooltje controle drie terug vond.

SDC14145.JPG

Wie Moerbrugge zegt denkt direct aan de Warandeputten. Dit 10 ha groot natuurgebied aan de brug van Moerbrugge wordt sinds 1993 beheerd  door Natuurpunt. Dankzij de steun van het Vlaams Gewest (Administratie Waterwegen en Zeewezen) zijn de Warandeputten recent omgetoverd tot een echt paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers.

SDC14149.JPG

Dwars doorheen de Warandeputten loopt een kronkelend wandelparcours dat je tot bij de mooiste plekjes van het natuurgebied brengt. Over heerlijke knuppelpaden trok ik door dit natuurgebied. Ik verliet het domein en werd over de spoorweg gestuurd. Snel doken we opnieuw de natuur in en werden over heerlijke bospaden opnieuw tot dicht bij het kasteel de Cellen gebracht. Een heerlijk bosparcours bracht ons tot aan de rand van de dorpskom van Oostkamp. Even door het centrum en daar dook de startzaal terug op.

Ik had genoten van een heerlijke ochtendwandeling bijna hoofdzakelijk in de natuur. Het parcours geleek heel veel op dit van 2 jaar geleden, toen ik hier ook was. Maar wat goed is, hoeft voor mij niet te veranderen.

SDC14161.JPG

KLIK op onderstaande LINK en geniet al van de foto's van deze wandeling. 

 http://picasaweb.google.be/kv1304008/Oostkamp04092010#

SDC14155.JPG

12:36 Gepost door krist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.