22-08-10

Vierdaagse van de Yzer : Ieper 21/08/2010

Zaterdag trok ik voor de slotdag van de Vierdaagse van de Yzer naar Ieper. Rond 8u30 gaf Paul Herygers het startschot en kon de goed gevulde Grote markt van Ieper beginnen leeglopen.

SDC14088.JPG

We werden door de centrumstraten naar de mooie omgeving van t' Eilandje geleid. Langs het station doken we de Dikkebusseweg in. Via een woonwijk kwamen we op wandelpaden die ons heerlijk naar Dikkebusvijver loodsten. We rondden de vijver. Op de vijver was een tornooi kanopolo aan de gang. Een soort waterpolo maar dan in plaats van met zwemmende spelers... met spelers die in kano's zitten.

SDC14089.JPG
SDC14092.JPG

Vanaf Dikkebusvijver bracht rustige wegen ons naar Kemmel. Langs de camping, gelegen op de rand van het dorp, trokken we richting Kemmelberg. Een pittig natuurpad stuurde ons naar boven en een laatste stukje kassei zette ons af op de top. We daalden heerlijk over rustige wegen naar de Monteberg. Van hieruit liepen we langs de bunker van de kemmelberg naar het Warandepark, waar we gescand werden. Vanuit het Warandepark stonden we vrij snel op het dorpsplein van Kemmel.

SDC14095.JPG
SDC14098.JPG

Vanuit Kemmel brachten rustige wegen ons naar de omgeving van 't Kriekebos. Van waaruit we richting Voormezele wandelden. We trokken door het centrum en de Vaartstraat leidde ons naar de omgeving van het Provinciaal domein de Palingbeek. We werden door het mooie domein gestuurd en kregen even onverharde wegen onder de voeten.

SDC14101.JPG

 SDC14102.JPG

 

Vanuit de Palingbeek liep het parcours langs het herdenkingsteken van Hill 60 naar Zillebeke. Langs OC 't Riet, waar heel wat wandelaars genoten op de terrassen in de zon, trokken we naar Zillebeke vijver. Op het pad langs de vijver wandelden we terug naar Ieper. Op de site van het bedrijf Picanol vonden we de eindcontrole terug en konden we ons wandelboekje laten afstempelen.

SDC14103.JPG
SDC14104.JPG

 

Het was 12u30 en de Picanol site lag er nog rustig, in de zon badend, bij.....wachtend op de grote meute die nog diende toe te komen. Ik trok huiswaarts na een genietbare dag in een toch wel mooie streek, de regio rond Ieper.

 

Wie nog meer FOTO'S wil bekijken van deze dag kan KLIKKEN op de onderstaande LINK 

http://picasaweb.google.be/kv1304008/Ieper21082010#

09:25 Gepost door krist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.