31-01-10

Warme Wijntocht Beselare 31/01/2010

Zondagmorgen vroeg trok ik richting Beselare voor één van de vele warme wijntochten die de Drevetrotters inrichten. Na wat aanschuifwerk aan de inschrijvingstafel kon ik mijn startkaart ophalen en trok ik samen met Bernard Cools op pad.

Het was nog donker toen we langs het voetbalveld van Beselare van start gingen. Door een woonwijk liepen we naar een aaneenschakeling van wandelpaden die ons wegbrachten uit het centrum van Beselare. Restanten van sneeuw en ijs zorgden ervoor dat we steeds moesten zoeken naar het juiste spoor. Maar heelhuids bereikten we de oprit van de autosnelweg waar aan de andere kant van de brug de eerste controle was opgetrokken.

Na de controle kozen we voor de andere zijde van de snelweg. Parallel aan de autosnelweg wandelden we over rustige wegen richting Geluwe. Het werd geleidelijk dag. In plaats van door te trekken naar Geluwe doken we opnieuw over de autosnelweg om uiteindelijk via een kerkwegel het gehucht Ter Hand te bereiken.

Na de controle liepen we via een kerkwegel naar het piepklein centrum van het gehucht Ter Hand. Van hieruit koos de parcoursbouwer om ons over rustig, wit gevroren wegen terug te sturen naar Beselare. De opkomende zon en de wit gevroren akkers en velden zorgden voor mooie plaatjes. Het was dan ook genietend dat ik Beselare bereikte.

Na een traktaat door de club doken we door een woonwijk naar de kerk van Beselare en stond ik snel weer in de sporthalle, die dienst deed als startzaal na een rustig typisch wintertochtje.

Herschaalde kopie van SDC12401

 Het werd dag...

Herschaalde kopie van SDC12402

 Hier en daar lagen de wegen er gevaarlijk bij

Herschaalde kopie van SDC12403

 Een mooie kerkwegel richting Ter Hand

Herschaalde kopie van SDC12404

 De controle op het gehucht Ter Hand

Herschaalde kopie van SDC12405

 Leuk pad

Herschaalde kopie van SDC12406

 De opkomende zon

Herschaalde kopie van SDC12407

 Terug richting Beselare over rustige, wit gevroren wegen

Herschaalde kopie van SDC12409

 

Herschaalde kopie van SDC12410

 

Herschaalde kopie van SDC12411

 We kregen de kerk van Beselare opnieuw in zicht

Herschaalde kopie van SDC12412

De laatste kilometer over wandelpaden door een woonwijk

18:19 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.