26-12-09

Marche du Père Noël Ath 26/12/2009

Rik en Isabelle hadden me daags na Kerstmis uitgenodigd. In hun woonplaats Ath organiseerde de Footing Club Ostiches hun Marche du Père Noël. Ik had afspraak met Rik in de startzaal rond 7u30. Gelukkig waren de wegen sneeuw vrij. Het was hier en daar wel opletten voor ijsplekken. Probleemloos bereikte ik Ath en de gele Marche pijlen leidden mij perfect naar het impossante voetbalstadion "Stade des Géants". Bleek dat dit de thuishaven was van de plaatselijke voetbalclub die in bevordering speelt.

Veel bekenden in de prachtige voetbalkantine (wat zeggen ze dat de startaccomodaties in Wallonië...) die dienst deed als startzaal. Na een deugdoende koffie trokken Rik en ik rond 8 uur op pad voor het parcours van 22km. Het was nog half donker en op veel plaatsen opletten voor ijsplekken...maar alles verliep voorbarig. Door een woonwijk (versierd met veel kerstlichtjes) verlieten we Ath. Een mooi natuurpad stuurde ons richting Maffle. Onder de grote baan en even langs het kanaal liepen we naar de steengroeve van Maffle. Over heerlijke natuurpaden rondden we de steengroeve. We trokken opnieuw over het kanaal en volgden dit even om snel in de buurt van het station van Ath uit te komen. Onder het spoor doken we het oude stadscentrum in en bereikte we de controle in het "Patro" lokaal.

Wat volgde was een lus voor de 22km stappers. We verlieten opnieuw het centrum van Ath en door een woonwijk bereikten we de open velden. In een deugdoend winterzonnetje trokken we over rustige wegen naar het centrum van Maffle. Enkele leuke paden leidden ons door het centrum en een rustige verharde weg bracht ons terug naar de stationsbuurt van Ath. Waar we het parcours van deze morgen, richting controle, weer oppikten.

Na de controle liepen we over de grote markt van Ath naar de omgeving van het ziekenhuis. Hier wandelden we over de Dender, die we een tijd volgden op het jaagpad. Vanaf de Dender kregen we nu en dan leuke natuurwegen die ons naar de kerk van Irchonwelz brachten. Van hieruit brachten rustige wegen ons terug naar de startzaal na een geslaagd tochtje in een voor mij onbekende wandelstreek.

We kaarten nog even na in de startzaal voor we onze voeten onder tafel schoven voor een heerlijke, door Isabelle bereidde, kerstmaaltijd. Nogmaals bedankt niet alleen voor de maaltijd maar ook voor de vriendschap...

Herschaalde kopie van SDC12278

 Direct na de start...Kerstversiering in het donker

Herschaalde kopie van SDC12279

 Natuurpad op weg naar Maffle

Herschaalde kopie van SDC12280

 Mooie doorsteek onder de brug en langs het kanaal

Herschaalde kopie van SDC12281

 Eendjes op zoek naar voedsel in deze vriesperiode

Herschaalde kopie van SDC12283

 We bereikten de steengroeve van Maffle

Herschaalde kopie van SDC12284

Mooie paden langs de steengroeve

 Herschaalde kopie van SDC12286

 Laatste zicht op de steengroeve van Maffle

Herschaalde kopie van SDC12287

Mooi bruggetje

Herschaalde kopie van SDC12288

 Over het kanaal....en vervolgens langs het kanaal

Herschaalde kopie van SDC12290

 We bereiktren de stationsbuurt van Ath

Herschaalde kopie van SDC12291

 De kerk in het centrum van Ath

Herschaalde kopie van SDC12292

 Een leuke doorsteek op de lus in Maffle

Herschaalde kopie van SDC12293

 Het marktplein van Ath

Herschaalde kopie van SDC12295

 We verlieten Ath langs de Dender

Herschaalde kopie van SDC12296

 Prachtig pad richting Irchonwelz

Herschaalde kopie van SDC12297

 We lieten de kerk van Irchonwelz achter ons

Herschaalde kopie van SDC12298

De prachtige startzaal

22:10 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.