29-11-09

Waterhoektocht Otegem 29/11/2009

Zondagmorgen richting Otegem getrokken voor de Watrerhoektocht. Hopend op beter weer dan gisteren trok ik rond 8u op pad samen met Rik van Les Sans Soucis voor het parcours van 30km.

Enkele kerkwegels leidden ons uit Otegem. Snel verlieten we met de 30km stappers de andere afstanden. Enkele mooie veldwegen namen het over. De vettige paden maakten na een tijdje plaats voor rustige verharde wegen. Beukend tegen de wind bereikten we net voor Ingooigem een mooi privé domein dat we dwarsten. Enkele leuke wandelpaden brachten ons in de eerste controle in Ingooigem na 6km.

Na de controle kregen we de traditionele wandelwegen richting Tiegem voor de voeten. Op het einde van de paden trokken we niet rechts naar Tiegem maar links richting Vichte. Een mooi stukje natuur leidde ons naar de spoorweg. We wandelden onder de spoorweg door en kregen een lange verharde weg voor de voeten. Het begon serieus te regenen. Veel leuke paden leidden ons uiteindelijk naar de controle in Vichte waar we na een dertiental kilometer voor het eerst rustten.

In de geitende regen trokken we weer op pad. Een leuk afwisselend parcours met veel kerkwegels leidde ons naar Sint-Lodewijk-Deerlijk waar we in de plaatselijke school de volgende controle aantroffen.

De 30km stappers kregen hier een lus van 7,3km voor de voeten. We twijfelden even als we in deze weersomstandigheden deze lus nog gingen wandelen. Maar toen we bij de splitsing kwamen was het droog, dus kozen we om de lus toch te wandelen. Goed aangeschakelde paden leidden ons uit Sint-Lodewijk naar het Banhoutbos. We rondden eerst het bos en doken dan het privé domein in over heerlijke bospaden. De terugweg naar de controle was weer een degelijke aaneenschakeling van leuke paden. Tevreden bereikten we opnieuw de school na een goeie lus.

De laatste 5 kilometer brachten ons terug naar Otegem. Het waren hoofdzakelijk rustige verharde wegen die ons terugleidden. Bij de kapel kregen we de laatste kerkwegel voor de voeten om uiteindelijk toch droog terug de sporthalle van Otegem te bereiken na een degelijke tocht. Jammer van de vele regen en wind....

 

Herschaalde kopie van SDC12164

 Het werd dag....door een privé domein richting Ingooigem

Herschaalde kopie van SDC12165

 Na de controle in Ingooigem een leuk stukje natuur

Herschaalde kopie van SDC12166

 Op weg naar de controle in Vichte

Herschaalde kopie van SDC12167

 Op de lus in Sint-Lodewijk-Deerlijk richting banhoutbos

Herschaalde kopie van SDC12168

 In de lanen rond het banhoutbos

Herschaalde kopie van SDC12169

 Door het privé domein van het banhoutbos

Herschaalde kopie van SDC12170

De laatste kerkwegekl die ons terugbracht naar Otegem

22:20 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.