25-10-09

Spokentocht Ardooie 24/10/2009

We werden zaterdagmorgen wakker met regen die tegen ons raam tikte. Ik voelde me zeer slap. Het griepvirus was voorzichtig in mijn lichaam geslopen en ik had er een zware werkweek opzitten.We beslisten dan ook om overdag niet te wandelen. We hoopten dat de weermakers het bij het rechte eind zouden hebben en dat het 's avonds ging ophouden met regenen want we wilden, naar jaarlijkse traditie, met de familie naar de spokentocht in Ardooie. Ik hoopte dat een dagje rust mij deugd ging doen.

Rond 6 uur pikten we iedereen op. De kinderen hadden er weer veel zin in en waren leuk geschminkt. Kwestie van de griezels zelf bang te maken.... Bij de aankomst in de Biekorf in Ardooie verliep ondanks het vele volk alles zeer vlot. De spartastappers hadden gekozen om de inschrijving zelf onder te brengen in een partytent. Een goeie keuze want het was veel minder chaotisch in de startzaal zelf.

Gewapend met de paraplu, want het bleef maar motregenen, trokken we in omgekeerde richting van vorig jaar op pad. Vrij snel bereikten we de eerste hoeve die was omgebouwd tot spooktent. Na wat aanschuiven was het puur genieten. Prachtige halloween taferelen, schitterend vermomde griezels, rook, ....alles was aanwezig om de mensen de stuipen op het lijf te jagen. Een nep waarzegster voorspelde dat ik in 2010 veel zal wandelen. Ik kan het nog altijd niet geloven?? Na de hoeve liepen we tegen de wind door de velden over rustige wegen richting centrum Ardooie. Veel huizen waren leuk versierd en hier en daar langs de weg zorgden jongeren voor griezeltoestanden. Bij het jeugdcentrum was de tuin van het jeugdhuis leuk omgebouwd en zorgde zelfs de man met de zeis dat we ons niet op ons gemak voelden. Kort hierna bereikten we de controle waar we ons wat verfristen want de regen bleef maar neerdwarrelen.

We hadden voldoende lang gerust want na de controle konden de paraplus op zak. Een tweede hoeve doorsteek zorgde wederom voor leuke taferelen maar ook voor enkele prachtige verrassingen. Hier is werk aan gedaan...We wandelden in gezelschap van een griezelmoeder met koets verder. We doken de velden in en een smalle steeg tussen de sparren was het ideale actie terrein om ons in het pik donker uitgebreid te laten schrikken. De schrik en het gelach konden we wegspoelen in een partytent waar alles aan 1€ werd aangeboden. Door het centrum en langs de kerk liepen we richting de volgende griezelzone. In enkele tenten moesten we een moord oplossen in groepjes van 6 personen. Aan het einde van het verhaal....liet het lijk ons natuurlijk stevig schrikken. Uiteindelijk bereikten we na een zeer geslaagde tocht opnieuw de Biekorf.

We zijn nu reeds enkele jaren op de afspraak bij de spartastappers voor hun spokentocht (dit was de tiende editie) maar voor ons was dit een zeer geslaagde editie waar door de organisatoren zeer zeer veel tijd en werk was ingestoken. Chapeau....Op naar volgend jaar en hopelijk voor ons en voor de organisatoren zonder regen.

SDC11999

 Margot is leuk geschminkt en is er volledig klaar voor

SDC12000

 Ook Tori wil de griezels zelf de stuipen op het lijf jagen

SDC12001

 De eerste hoeve doorsteek.....prachtig versierd in het teken van Halloween

SDC12003

 Vol enthousiasme verlaten Franco en haar kleinkind Margot de eerste hoeve (spookhuis)

SDC12004

 Veel inwoners van Ardooie hebben hun huis versierd

SDC12006

 Langs de weg zorgen heksen voor animatie

SDC12007

 Bij het jeugdhuis...Griezels zorgen voor halloween toestanden

SDC12008

 Er is zelfs voor de nodige rook gezorgd

SDC12010

 We betreden de tweede hoeve (spookhuis)

SDC12011

 Prachtige versiering

SDC12012

 Op de hoeve is een waar kerkhof opgetrokken

SDC12014

 Baby griezel in zijn koets

SDC12015

 Franco overlegt met de griezelmoeder

SDC12016

 De spoken wezen ons de juiste weg....na dat ze ons lieten schrikken

SDC12017

 Overal prachtige versieringen in teken van Halloween

 

17:07 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.