25-10-09

RBS-tocht Zerkegem 25/10/2009

Zondagmorgen teisterde het griepvirus mijn darmen....Toch trokken we richting Zerkegem. RBS Jabbeke is één van die clubs die ons nog maar zelden ontgoochelde en de groene rand rond Brugge is altijd een leuk wandelgebied.

Rond 9u bereikten we het kleine Zerkegem.  Van een prachtige startlocatie als het Sarkoheem kunnen veel clubs maar dromen. Bij onze inschrijving van 1.10€ kregen we een bonnetje voor een gratis koffie of cola en een balpen. We kozen voor het parcours van 30km.

Het eerste stuk was er één van 4.5km. Rustige wegen door een woonwijk loodsten ons uit Zerkegem. We rondden enkele prachtige vijvers (jammer genoeg privé domein) en genoten van de rust en de stilte. De wegen worden geleidelijk aan bedekt met vallende bladeren...voor het eerst krijgen we echt het gevoel dat de herfst in het land is. Een prachtig natuurpad over privé domein leidde ons verder. Het pad ging over in een karrenspoor en geleidelijk bereikten we de eerste controle in de serres van een bloemenkweker. De chrysanten die de komende dagen de graven zullen sieren stonden klaar om naar de bloemhandelaars te worden gebracht. In de serre konden we ons bonnetje omruilen tegen een cola of een koffie.

Deel 2 (3.3km) leidde ons uit het agrarisch gebied en bracht ons door een lauriercentrum naar het centrum van Jabbeke, waar de controle was opgetrokken in de Permekeschool.

Er stond nu een lus van 10km op het programma. Heel eigenaardig werden we uit de dorpskom naar de oprit van de E40 geloodst. We dwarsten de snelweg en kozen een sluipweg die ons de polders instuurde parallel aan de E40 en de drukke spoorlijn naar oostende....kwestie van rust. Deze lange ééntonige polderbaan leidde naar het kanaal Brugge-Oostende. Op het jaagpad trokken we richting Brugge. Na een tijdje dwarsten we het kanaal over een leuk brugje. We liepen nu op het jaagpad richting Oostende. Uiteindelijk werden we even de polders rond Stalhille ingestuurd (natuurgebied Skobbejak). Want een grote weg bracht ons snel terug naar de brug over het kanaal dat we opnieuw dwarsten. Rustige wegen leidden ons onder de spoorweg bij het oude station van Jabbeke en onder de expresweg terug naar Jabbeke. Tot overmaat van ramp liepen we weer een stuk parallel aan de E40 om een andere brug te nemen over de E40. Uiteindelijk wandelden we langs het klein strand en door een woonwijk terug naar de controle. Was het nu het tegenvallend parcours...ik weet het niet maar mijn darmen speelden weer op en ik voelde me heel loom.

In de controle zaten Freddy en Sabine. Samen met hen versterkten we de innerlijke mens. Sabine was ook ziekjes en zij zaten op een kleine afstand. Op dat moment moesten we hier nog een lus van 6.7km en nog 5.5km naar binnen. Maar het parcours en mijn gezondheidstoestand zorgden ervoor dat we de lus lieten vallen en samen met Freddy en Sabine de laatste 5.5km aanvatten.

Het laatste stuk was er één met zeer veel dreven door veel woonwijken. Het bracht ons van Jabbeke terug naar Zerkegem. in het Sarkoheem kaarten we nog wat na van een voor ons tegenvallende tocht. We vonden het moedig van RBS Jabbeke dat ze het aandurfden om een totaal ander parcours te bouwen richting de polders rond Stalhille. Maar wie een zo bosrijke omgeving liggen heeft in zijn omgeving....kan veel meer bieden. Misschien volgend jaar opnieuw richting Snellegem en de bossen

SDC12018

 We lieten het kleine Zerkegem achter ons...

SDC12019

 De herfst is in het land

SDC12020

 We wandelden langs deze mooie vijvers

SDC12021

 Mooie doorsteek over privé domein

SDC12022

 Op weg naar controle 1

SDC12023

 Bij controle 1....de chrysanten staan klaar voor Allerheiligen

SDC12024

 We verlieten controle 1 die was opgetrokken in deze serres

SDC12026

Hier zijn we reeds voorbij Jabbeke (controle 2) en trokken de polders in parallel aan de E40

SDC12027

 Door de polders op weg naar het kanaal Brugge-Oostende

SDC12028

 Op het jaagpad langs het kanaal

SDC12029

 Over dit brugje dwarsten we tweemaal het kanaal

SDC12032

 Op het jaagpad aan de andere kant van het kanaal

SDC12033

 Hier trokken we de polders rond Stalhille in.

SDC12035

 Door het natuurterrein Schobbejak

SDC12037

 De controle in Jabbeke waar we meermaals kwamen..

SDC12038

 De laatste 5.5km...Franco in gesprek met Sabine

SDC12039

 Veel dreven in woonwijken in het laatste stuk

SDC12040

 De laatste meters door het gemeentepark van Zerkegem

SDC12041

 De start- en aankomstzaal het Sarkoheem in Zerkegem

 

17:33 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.