18-10-09

Sint-Hubertustocht Godewaersvelde 18/10/2009

Zondag richting Godewaersvelde getrokken. Godewaersvelde is een gemeente in Noord Frankrijk (departement Nord arrondisement Duinkerke) net voorbij Poperinge en aan de voet van de Catsberg.

De derde zondag van oktober zijn er ieder jaar op de flanken van de Catsberg Sint-Hubertusfeesten met om 11u de traditionele paardenwijding. De wandelclub 't Vlaemsch Huizeke richt naar aanleiding van die feesten ieder jaar een wandeltocht in die langs de paardenwijding en de Sint-Hubertusfeesten passeert.

We waren nog nooit op deze tocht en spraken na de open grenstocht van gisteren af met onze vrienden Marc en Marleen om er eens naar toe te trekken. Meer dan voldoende marspijlen loodsten ons reeds vanuit Poperinge perfect naar Godewaersvelde. Eénmaal in het dorp piloteerden medewerkers van de wandelclub ons perfect naar een grote parking. Na een tiental minuten stappen stonden we bij de overvolle startzaal en konden we na de administratieve plichtplegingen op pad trekken.

Een ommetje door enkele woonwijken stuurden ons door het centrum van Godewaersvelde. We genoten even van de typische sfeer in het dorpje voor we over de oude spoorwegbedding werden weggeleid. We verlieten de bedding en begonnen aan de eerste beklimming van de Catsberg. Rustige wegen brachten ons steeds hoger en tussen de wagens van de vele Fransen die in plaats van te voet met de wagen naar boven trokken om de paardenwijding gade te slaan. Eénmaal boven konden we onder enkele tenten genieten van een uitgebreide catering op de controle. We hielden het bij een kom soep....

Na de controle was het even zoeken naar het juiste spoor en de splitsing maar gauw waren wij op pad voor een lus die ons richting Meteren bracht. We daalden over onverharde wegen. Rustige paden namen het over en we bleven constant de mast op de Catsberg in het vizier houden. Het parcours werd golvend en de zon zorgde ervoor dat we het warm kregen. We werden uiteindelijk over onverharde wegen voor de tweede maal naar de top van de Catsberg gestuurd. Tijd om het verloren vocht te compenseren met een heerlijk streekbier...met de naam Henri Le Douanier.

Na de controle trokken we door de Sint-Hubertusfeesten op de top van de Catsberg en langs de abdij. We genoten van de aangeboden panorama's en begonnen aan de afdaling. De parcoursbouwer trakteerde ons op heerlijke bospaden en een tijdje slingerden we ons over de bosrijke flanken van de Catsberg. Uiteindelijk verlieten we het speelterrein van de Catsberg en trokken over verharde wegen terug naar Godewaersvelde.

In de zaal genoten we nog na bij een heerlijke picon (typisch voor de streek) voor we voldaan huiswaarts trokken na een gezellige wandeldag in een heerlijke streek. Het parcours en de sfeer errond hadden ons wel kunnen bekoren...

 

SDC11962

 De omgeving van de startzaal

SDC11963

 De traditionele beenhespen zijn al volop aan het draaien

SDC11964

 Kort na de start....de eerste natuurpaden

SDC11965

 Door het centrum van Godewaersvelde

SDC11966

 Hier verkoopt men Potje Vleesch, een specialiteit van de streek

SDC11967

 Een oude spoorwegbedding leidde ons uit Godewaersvelde

SDC11969

 We begonnen aan de beklimming van de Catsberg

SDC11970

 Op weg naar de top van Mont des Cats

SDC11972

 Bijna boven...

SDC11973

 De sfeer rond de controle boven op de Catsberg

SDC11974

 We daalden opnieuw van de berg af

SDC11978

 Golvend terrein op de lus rond de Catsberg

SDC11979

 De dames kregen het warm

SDC11980

 Genietend in het herfstzonnetje

SDC11981

 Terug op weg naar de Catsberg

SDC11982

 We beleven maar klimmen en kregen leuke panorama's

SDC11983

 Oef...we zijn boven

SDC11984

Op de top van de Catsberg...marktkramers in het teken van de Sint-Hubertusfeesten

SDC11985

 Prachtig zicht boven op de Catsberg

SDC11986

 De Sint-Hubertusfeesten draaien volledig rond de paardenwijding

SDC11988

 We daalden nogmaals van de Catsberg

SDC11992

 Prachtige paden

SDC11997

 We lieten de Catsberg steeds meer achter ons

SDC11996

 En kregen de kerk van Godewaersvelde in zicht

SDC11998

Bij de aankomst zorgen jachthoornblazers voor sfeer

19:29 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

prachtig verslag en foto's , wij gaan dit jaar eens richting Godewaersvelde, het belooft even mooi weer te worden
de beenhespen zien er lekker uit,misschien met een trappistenbiertje van de catsberg ?

bedankt voor de info

Gepost door: koen huys | 14-10-11

De commentaren zijn gesloten.