13-09-09

Jacques Breltocht Geluveld 13/09/2009

Franco nam vandaag een rustdag, dus trok ik deze morgen vroeg alleen richting Geluveld voor de Jacques Breltocht. Jacques Brel werd geboren in Zandvoorde, een dorp op een vijftal kilometer van Geluveld. Vandaar de naam van deze tocht.

Rond 7u startte ik voor het parcours van 30km. Over rustige verharde wegen bereikte ik na 4,8km het geboortedorp van Jacques Brel namelijk Zandvoorde waar in het oude stadhuis de controle was opgetrokken.

Het parcours veranderde niet direct na de controle. We wandelden over rustige wegen weg van Zandvoorde. Na een tijdje doken we de Gasthuisbossen in. Oordeelkundig werden we over prachtige bospaden naar de controle in een hoeve na 9,5km geleid.

Wat volgde was een prachtige lus van 8km. Vanuit de controle bleven we de Gasthuisbossen bewandelen. Enkele leuke weidedoorsteken brachten ons op het Zwarte Leen. Langs het oorlogsmonument Hill 60 liepen we naar het volgens natuurdomein, namelijkde Vierlingen. Langs de Kraterput trokken we door het domein naar de ingang van de Palingbeek. De hoofdingang van dit provinciaal domein leidde ons naar de recreatieweide. Een zeer mooi ommetje door het domein zette ons af langs de vaart Komen-Ieper die we een tijdje volgden. We verlieten de vaart en het domein bij de Entrepot en klommen op naar de volgende bosdoorsteek de Papenelst. Na onze zwerftocht door de Papenelst brachten rustige natuurwegen ons terug naar de controle. Ik ken deze streek als mijn broekzak maar dit verveelt nooit...Deze lus was puur genieten.

Na de controle trokken we opnieuw de Gasthuisbossen in. We verlieten het bos en kregen even rustige wegen onder de voeten die ons naar het Canadees (weeral zie onze avonturen van gisteren) monument Hill 62 brachten. We volgden even de baan die de auto's naar het monument leidt. Verrassend werden we van de baan de maïs ingestuurd voor een heerlijk pad. Dat na de maïsdoorsteek overging in een weidepad onderbreken door klappoortjes. Het pad klom op, om uiteindelijk langs het militair kerkhof van de Hooge Craeter op de grote baan Menen-Ieper uit te mondden. Langs het pretpark Bellewaerde trokken we richting Zandberg waar in een garage de laatste controle was opgetrokken na 22,5km.

Na een frisse cola trok ik opnieuw op pad. Het parcours dwarste opnieuw de grote baan en trok naar de omgeving van Passendaleveld. De rustige wegen maakten snel plaats voor de volgende heerlijke bosstrook het Godtschalkbos. Na onze bosavonturen klommen we over verharde wegen naar de Everzwijnhoek. We dwarsten opnieuw de grote baan en bereikten een mooie golvende kerkwegel die ons prachtig terugleidde naar Geluveld na een bijzonder geslaagde wandeling hoofdzakelijk in de bossen van de Ieperboog.

SDC11734

De eerste controle in Zandvoorde

SDC11735

Na de eerste controle...de eerste natuurpaden

SDC11736

Dwars door de Gasthuisbossen

SDC11737

Prachtige omgeving

SDC11738

Enkele weidedoorsteken telkens in en uit met een draaipoortje

SDC11739

Langs de kraterput van het domein de Vierlingen

SDC11740

Op weg naar provinciaal domein de Palingbeek

SDC11742

Hier genoten we van de natuurpracht van het domein de Palingbeek

SDC11743

We volgden een tijdje het oude kanaal

SDC11744

De oude vaart Komen-Ieper

SDC11745

Dit pad bracht ons terug naar de controle na een prachtige lus van 8km

SDC11746

Boven op het Canadees monument Hill 62

SDC11748

Leuk pad tussen de maïs

SDC11749

Dwars door de weiden

SDC11750

Eén van de vele kerkhoven in de streek...hier bij de Hooge Crater

SDC11751

Volgende bosdoorsteek de Godtschalkbossen

SDC11752

Hier en daar is het bos gekapt

SDC11753

Met een klein brugje verlieten we de Godtschalkbossen

SDC11754

We bleven maar leuke natuurpaden volgen

SDC11755

De laatste kilometer richting Geluveld

12:45 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Wandelgroetjes uit Borgloon Eeen heel fijne dag, heb genoeten van mijn bezoekje aan je blog met heel veel wandelervaringen vercshillende plaatsen komen ons bekent voor.
Nog veel wandelgenot en tot binnenkort nog eens
Wandelgroetjes uit Borgloon
Johnny en Christiane

Gepost door: johnny en christiane | 29-09-09

De commentaren zijn gesloten.