15-08-09

Dwars door de Trompe Deerlijk 15/08/2009

Het vliegtuig bracht ons eind van de week veilig terug uit Gran Canaria na een deugdoende vakantie in een heerlijk weertje. Na de was, de strijk enz. waren we zaterdag opnieuw klaar om de Vlaamse wandelwegen te verkennen.

We hadden afgesproken om samen met onze vrienden Marc en Marleen de omgeving van Sint-Lodewijk-Deerlijk te verkennen. Vanuit de feesttent op de wijk de Trompe stond een wandeling van 30km geprogrammeerd.

Rond 9u verlieten we de feesttent en we waren nog niet goed op pad of we werden al getrakteerd op karnemelk en donuts...een waardige opener. De eerste wandelkilometers konden ons echter niet zo bekoren. Ze leidden ons over verharde wegen rond Sint-Lodewijk-Deerlijk naar de voetbalkantine waar de eerste controle was opgetrokken na 4.5km. We werden er op een appel getrakteerd.

We trokken verder en het parcours bleef van hetzelfde niveau. Rustige verharde wegen even onderbroken door een mooie kerkwegel lieten ons opnieuw rustten na 8.1km op de wijk de Kappaert te Zwevegem. Voor ons mocht het wandelfeest beginnen. Opvallend wie voor  22 of 30km koos kreeg hier een stuk van 9.5km.

We dwarsten het kanaal Kortrijk-Bossuit. Bleven even in een woonwijk ronddolen om uiteindelijk de oude spoorwegbedding te bereiken die ons degelijk uit Zwevegem leidde. We verlieten de bedding net voor Zwevegem-Knok en liepen genietend langs enkele mooie vijvers. Via een kerkwegel verlieten we opnieuw Zwevegem-Knok. Rustige wegen namen het opnieuw over, maar die bezorgden ons wel leuke panorama's van de golvende streek rond Sint-Denijs. Bij cafe 't Trekteurke doken we de natuur in en een lang karrenspoor stuurde ons naar een klim die ons boven leuke vergezichten aanbood. We volgden een tijdje de kam om vervolgens over rustige wegen terug te wandelen naar Zwevegem Knok om in de kantine van het voetbalterrein uit te rustten.

De 30kmstappers kregen hier een lus van 9.8 kilometer voor de voeten. We vertrokken richting Moen en kregen bijna direct een prachtig stukje natuur (de oude spoorwegbedding). Nog niet goed bekomen van dit heerlijk stukje natuur schakelde de parcoursbouwer nog een tandje hoger en liet ons opklimmen in het Ortveyebos. Genietend rondden we dit volledig natuurdomein over prachtige paden. We verlieten het domein bij het Sint-Pietersbrugje. Twee heerlijke kerkwegels verder waren we klaar om een volgend stuk natuur te trotseren. Een totaal toegegroeide bedding met knuppelpaden (en zeer degelijk onderhouden door de natuurvrienden) en golvende paden zette ons af aan de voet van de Keiberg. Via opnieuw een prachtige kerkwegel klommen we naar boven om via een heerlijk karrenspoor opnieuw af te dalen naar het Kanaal Kortrijk-Bossuit. We volgden een tijdje het kanaal dat we uiteindelijk dwarsten om de controle te bereiken na een heerlijke lus. Werd de lus door dezelfde parcoursbouwer van de rest van het parcours gemaakt vroegen we ons af? Dit was pure reclame voor de aankomende tocht Dwars door Groot Zwevegem ingericht door onze club op 30/08/2009 (met afstanden tot 42km) en een ware aanrader.

In de kantine vulden we ons vochtverlies aan en trokken opnieuw op pad voor de laatste 4km. We dwarsten opnieuw het kanaal en liepen over rustige wegen naar het Banhoutbos. Heerlijke dreven leidden ons langs het bos terug. Op 1 kilometer van het einde zorgde de organisatie voor NOG een traktaat door ons een kriek Max aan te bieden. Deze gaf ons juist voldoende kracht om de laatste kilometer vol te brengen en badend in het zweet (temperaturen van om en bij de 30°c) opnieuw de feesttent te bereiken.

Binnen in de tent was het te warm geworden, dus zochten we de schaduw op voor de tent om na te genieten bij een heerlijk biertje van een tocht die een lang aanloop had maar die een absoluut hoogtepunt kende met de prachtige lus van 9.8km op het grondgebied van Moen. Onze eerste tocht na de vakantie zat er op....Er zullen er waarschijnlijk nog volgen

SDC11255

De eerste kerkwegel leidde ons weg uit Sint-Lodewijk-Deerlijk

SDC11256

We zijn een 10tal kilometer ver....De spoorwegbedding van Zwevegem naar Zwevegem Knok

SDC11258

We verlieten de bedding en liepen langs enkele prachtige visvijvers

SDC11259

Met deze wegel verlieten we Zwevegem Knok

SDC11260

Goed gevonden...

SDC11261

Eindelijk natuurwegen...

SDC11263

Boven genieten van de golvende streek

SDC11265

Eén van de vele kerkwegels die ons terug naar Zwevegem Knok bracht

SDC11266

Op pad voor het hoogtepunt van de dag...de lus van 9.8km

SDC11267

Natuurpunt...de oude spoorbedding

SDC11269

We klommen naar het Ortveyebos

SDC11271

Prachtige paden in het Ortveyebos

SDC11272

We verlieten het domein bij het Sint-Pietersbrugje

SDC11273

Zicht op een oud stuk kanaal

SDC11274

Enkele kerkwegels brachten ons naar het volgend stuk natuur

SDC11276

dat we hier bereikten

SDC11277

De ingang

SDC11278

Puur genieten

SDC11280

Zeer goed onderhouden knuppelpaden

SDC11283

Na de lus...deze leuke dreef langs het Banhoutbos leidde ons terug

SDC11284

We werden nog getrakteerd op een heerlijke kriek Max

SDC11285

De laatste kerkwegel

SDC11286

Nagenieten in de schaduw voor de tent

SDC10920B

Wie genoten heeft van de foto's van de lus...Een aanrader.... onze club richt in deze omgeving een prachtige tocht in (met afstanden tot 42km) op 30/08/2009.

18:29 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Bedanking Dag Kris en Francine,

Van harte bedankt voor deze mooie reclame voor onze Dwars door Groot Zwevegem van 30/8
groetjes
MM

Gepost door: MM | 21-08-09

De commentaren zijn gesloten.