19-07-09

Urbanustochten Tollembeek 19/07/2009

Zondag kozen we om samen met Marc en Marleen nog eens richting Pajottenland te trekken. Waren we de laatste maal te gast bij de Heidetochten uit Kester dan zorgden de Marktrotters uit Herne deze maal voor de organisatie vanuit Tollembeek.

Tollembeek is een dorp tussen Geraardsbergen en Brussel, die vooral gekend is door zijn bekendste inwoner Urbanus. De wandeling van vandaag werd dan ook naar hem genoemd.

Na een uurtje bollen bereikten we vanuit Moen Tollembeek. De grote parking voor de inschrijfzaal Willem tell bood ons nog een plaatsje aan voor onze wagen. Na de inschrijfformaliteiten te hebben vervuld en onze honger te hebben gestild trokken we op pad voor het parcours van 31km.

We werden achter de zaal op pad gestuurd. Brachten even een bezoek aan het containerpark om na de splitsing de eerste natuurpaden te bewandelen. Deze mondden uit op de weg van Galmaarden naar Tollembeek. Na een tijdje deze weg te hebben gevolgd stuurde een karrenspoor ons de natuur in. Voor even maar... want daar dook opnieuw de grote weg op die we nu langer volgden met de auto's langs ons. Uiteindelijk verloste een weidedoorsteek ons van het geraas. Langs een prachtige watermolen doken we dieper de natuur in en werden langs een beek enig mooi naar het centrum van Galmaarden geleid waar de controle was opgetrokken.

Na de controle leidde een éénmanspad ons uit het centrum. We liepen door de bebouwing naar de volgende karrensporen, die ons rond de spoorweg leidden. Rustige afwisselende wegen namen ons op sleeptouw naar een volgende weidedoorsteek. Opnieuw de prelude voor een mooi stukje natuur tussen een beek en het maisveld. Via een nieuwe weide verlieten we dit pareltje en een mooi onverhard pad leidde ons naar de controle in Bever.

De vrouwen kozen hier voor 22km. Ik en Mark liepen hier wel de lus van 7.4km voorzien voor de 31km stappers. Het werd een heerlijke lus die ons via veel onverharde wegen het golvend landschap van het pajottenland rond Bever en Viaene liet zien. Bij onze terugkomst in de controle te Bever werden we hartelijk onthaald door Patrick, die zonder Linda op stap was. Even de wandelactualiteiten bespreken en weg was hij...Tijd voor ons om de innerlijke mens te versterken.

Na enkele boterhammen trokken we in de achtervolging op ons vrouwen. De doortocht door Bever centrum werd begeleid door een regenbui, maar die was echter van korte duur. We verlieten Bever over verharde wegen die we een hele tijd volgden. Net als het ons wat te veel werd, stuurde de parcoursbouwer ons even de natuur in. Maar weeral een grote weg bracht ons naar de laatste controle waar we de vrouwen terugvonden.

Er stonden nog 6.4km geprogrammeerd. Jammergenoeg begon dit stuk opnieuw langs een drukke weg. Een splitsing stuurde ons nog steeds over verharde wegen naar het station van Tollembeek. Vanaf het station liepen we op het voetpad langs een grote baan terug richting Tollembeek. Na een tijdje merkte ik op dat we hier deze morgen ook waren gepasseerd. Blijkbaar waren we met een hele hoop wandelaars verkeerd gelopen en op het parcours van de 8km terecht gekomen. Daar niemand wist waar het euvel was geschied, kozen we om dit traject verder te volgen en zo de zaal te bereiken.

Onze Urbanustochten zaten er op. Onze verwachtingen waren niet volledig ingevuld. Het parcours bevatte hele mooie stukjes, maar jammergenoeg ook heelwat mindere stukjes om over een goeie wandeling te spreken. Maar misschien worden we te kieskeurig...We lieten het niet aan ons hart komen en genoten in Moen nog uitgebreid na met een heerlijke biertje. En keken al uit naar de volgende uitstap...

 

SDC10877

Het standbeeld van Urbanus op de markt van Tollembeek

SDC10879

De eerste natuurpaden

SDC10881

Langs een beek

SDC10882

Genietend op weg naar Galmaarden

SDC10883

Dwars door de weiden

SDC10884

Langs een prachtige watermolen

SDC10885

Langs poortjes...dieper de natuur in

SDC10888

Prachtig pad

SDC10890

De kerk en het centrum van Galmaarden

SDC10891

De controle

SDC10892

Opnieuw op pad richting Bever

SDC10893

De vrouwtjes langs de andere zijde van de spoorweg..

SDC10895

Veel karrensporen

SDC10896

Opklimmen

SDC10897

naar een nieuwe weidedoorsteek

SDC10898

Prachtig stukje natuur

SDC10899

Langs de mais

SDC10900

Op weg naar de controle in Bever

SDC10901

Het centrum van Bever

SDC10904

Op pad voor een lus van 7.4km langs een leuke hoeve en..

SDC10905

over prachtige natuurpaden

SDC10908

Dwars door het pajottenland

SDC10909

Heerlijke paden

SDC10912

We verlieten Bever langs dit leuk kapelletje

SDC10913

Een laatste stuk onverhard

SDC10914

Een lang stuk beton...richting laatste controle

SDC10915

Genieten van het zonnetje in de laatste controle

SDC10916

Opnieuw beton en voor lange tijd na de laatste controle

SDC10917

Even een pad bij het station...

 

19:43 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.