12-07-09

Gavertocht Harelbeke 12/07/2009

Daags na mijn avonturen op de 100km in Oudenaarde kozen we voor een wandeling dicht bij huis namelijk de Gavertocht in Harelbeke ingericht door de Brigandtrotters uit Ingelmunster. Het was rond 10 uur toen we de goed gevulde startzaal bereikten. Een wandeling in eigen streek betekent veel bekenden...Het duurde dan ook een tijdje voor we van start gingen voor het parcours van 15.3 kilometer.

We werden direct de collegewijk ingestuurd. Het werd een tijdje huisje kijken, dat even werd verstoord door een mooie bosdoorsteek. De huizen maakten uiteindelijk plaats voor het provinciaal domein de Gavers. Heerlijke natuurpaden stuurde ons langs de Gavermolen en door een deel van dit mooie natuurdomein. We verlieten het domein, dwarsten de spoorweg en werden naar het centrum van Stasegem geleid, waar in café de Gilde de controle was opgetrokken. Een nogal eigenaardige keuze vonden de meesten. Een klein café om controle te voorzien voor zowel de 15, 21 als 30km stappers. Het was dan ook vechten voor een stoel. Waren er geen andere mogelijkheden?

Na de controle doken we weer een woonwijk in. Uiteindelijk dwarsten we de spoorweg, die we een tijdje volgden. Een zeer mooie bomendreef bracht ons terug naar het Gaverdomein. De parcoursbouwer liet ons het volledige domein (met zijn natuurpracht) zien. Na onze Gaverwandeling trokken we (terwijl we een echte plonsbui te verwerken kregen) richting Arendswijk in Harelbeke waar in basisschool de Vleugel de volgende controle was voorzien.

De laatste 3.9 kilometer waren kort samen te vatten na een rondleiding in de Arendswijk liepen we via de rand van de Gavers terug naar de startzaal. Gelukkig kon het provinciaal domein de Gavers het niveau van de wandeling regelmatig opkrikken...

SDC10862

De eerste natuurpaden

SDC10864

Een leuk intermezzo in onze wandeling in de collegewijk... een bosdoorsteek

SDC10865

We verlieten hier de collegewijk en trokken richting de Gavers

SDC10866

Die we hier bereikten

SDC10867

Mooie paden leidden ons door de Gavers

SDC10868

de Gavermolen

SDC10870

Een mooie doorsteek na de eerste controle

SDC10871

Door een woonwijk

SDC10872

Deze mooie dreef leidde ons terug naar provinciaal domein de Gavers

SDC10874

De vijver van het Gaverdomein

SDC10875

Een mooi pad langs de vijver

17:44 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ja, Krist. Moesten we terug naar de school van vorig jaar mogen... dan waren we natuurlijk naar daar gegaan. Maar ja... Daar waren er werken bezig. Geen controle ! De baas van de café beloofde zijn grote zaal open te zetten. Bleek dat er gisteravond een feestje was en hij geen goesting had om de zaal eerst nog op te kuisen. Dubbele pech dus voor ons ! We hopen volgend jaar terug beter !

Gepost door: Jeanique | 12-07-09

De commentaren zijn gesloten.