21-06-09

Van sas tot sastocht Langemark 21/06/2009

Een goeie nachtrust had er voor gezorgd dat de inspanningen van gisteren op de 100km in Torhout goed verteerd waren. De spieren voelden nog wat stram aan en dus was loswandelen de ideale remedie. We kozen voor een wandeling dicht bij huis. Meestal is dit na de nacht van Vlaanderen...de van sas tot sastocht in Boezinge. Dit jaar had de wandelclub Nooit Moe Boezinge, door het samenvallen met de rally van Ieper, moeten uitwijken met hun startlocatie naar Langemark. Dus trokken we dit jaar richting Langemark.

Toen we rond 9u15 bij ons vertrokken scheen de zon heerlijk. Hoe dichter we Langemark naderden hoe meer de bewolking toenam en bij het bereiken van Langemark zelf begon het te regenen. Na het kundig wegplaatsen van de wagen bereikten we de ruime startzaal. In de startzaal werd natuurlijk uitgebreid nagekaart over de Nacht van Vlaanderen. Maar uiteindelijk trokken we ons, iets na de klok van 10 uur, op gang voor 22,5 kilometer.

De parcoursbouwer bood ons eerst een rondleiding aan in het centrum van Langemark, met als hoogtepunt de doortocht door het gemeentepark. Bij de kerk trokken alle de afstanden vanaf 22km apart op pad. Langs de hondenschool en achter het voetbalveld bereikten we een leuk éénmanspad dat we een tijdje volgden. We bereikten rustige verharde wegen die ons een hele tijd op sleeptouw namen. Het begon echt hard te regenen en we kregen het beiden koud. Gelukkig bood een boer ons zijn schuur aan en konden we daar een tijdje schuilen. Na de fikse regenbui trokken we verder. We bereikten de grote weg van Langemark naar Bikschote die we een tijdje volgden. We verlieten de grote weg om langs het gehucht Bikschote molen (geen molen te zien?) en een leuke natuurwegel het centrum van Bikschote te bereiken waar de controle was opgetrokken na 7km.

Een lekkere kop koffie had ons wat opgewarmd en we waren weer klaar om de volgende 6,8 km aan te vatten. Deze brachten ons van Bikschote naar Langemark Madonna. Een heerlijk karrenspoor leidde ons uit Bikschote naar rustige verharde wegen, die we een tijdje volgden. Gerda en Roger van de Warden Oomstappers waren ons komen vervoegen en als viertal trokken we de rest van de dag verder. Een kerkwegel en een natuurpad brachtten ons in een wijde boog bij de kerk van Madonna en de controle.

Deel drie bestond uit een lus van 3,3 km. Een leuk lusje, met enkele leuke wegels maar ook enkele natuurpaden tussen de wassende mais en de aardappelvelden bracht ons terug naar de controle op Madonna.

In een stralend zonnetje vatten we het laatste stuk aan. Franky van de Kreketrekkers en Franske van Moorslede sloten bij ons aan en als zestal bedwongen we de vele leuke paden rond Madonna. Een afwisseling van éénmaspaden, natuurwegels en rustige verharde wegen brachten ons bij het Duits Kerkhof. We werden door het kerkhof geleid. We wandelden nog even over de oude sporowegbedding en bereikten uiteindelijk terug de startzaal.

In een goedgevulde startzaal kaarten we nog na bij een heerlijk abdijbier na een gezellige wandeling. Het parcours was niet steeds schitterend maar de organisatie was verzorgd en de vele vrienden onderweg zorgden ervoor dat het een leuke tocht werd. Op naar volgend weekend...

langemark_1

De eerste paden kort na het verlaten van het centrum van Langemark

langemark_2

 We wandelden langs deze leuke vijver

SDC10652

Hier wandelden langs deze vijver

 SDC10653

 Een antieke wegwijzer

SDC10654

 Rustige verharde wegen brachten ons een hele tijd richting Bikschote

SDC10655

 Met deze mooie natuurwegel bereikten we Bikschote

SDC10656

 Hier verlietenw e opnieuw Bikschote na de controle

SDC10657

 We bereikten de omgeving van Madonna Langemark

SDC10658

 Hier waren we bij de kerk en het centrum van Langemark Madonna

SDC10659

 Op pad voor een lus van 3,3 kilometer

SDC10660

 Tussen de vele velden in deze landbouwstreek

SDC10662

 Het laatste stuk...Natuurpaden leidden ons uit Madonna

SDC10663

 Soms een leuk éénmanspad...

SDC10664

Eeven langs het Duits kerkhof in Langemark

18:22 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.