31-05-09

De Rode Loper Lauwe 31/05/2009

Franco besliste van niet te wandelen op zondag. Dus koos ik voor de wandeling dichtst bij huis. Dit was zeer letterlijk te nemen, want de Meense wandelclub Stap Vooruit richtte in vanuit zaal Astoria uit Lauwe (op 500m van onze deur). Vandaag geen probleem om de wagen te parkeren of om de startzaal te vinden...Toch wel makkelijk. Opvallend ik wandelde nog nooit voor deze club en was wel benieuwd wat ze me gingen voorschotelen in een voor mij bekende streek.

Om 7 uur trok ik op pad voor het parcours van 24km. We werden direct over het marktplein van Lauwe geleid en via de Menenstraat naar de omgeving van de paardenmanege de Bekenhoek. Van hieruit liepen we over rustige wandelwegen naar wijk Ten Daele, die we dwarsten. Via enkele leuke wandelpaden o.m. achter de kerk van Rekkem bereikten we het dorpsplein van Rekkem, waar de controle was opgetrokken in het dorpshuis.

Na ons bezoek aan het dorpshuis liepen we langs het kerkhof naar wijk Ten Dries. Door de wijk bereikten we een wandelweg die ons naar de Murrissonstraat bracht die we dwarsten. Een rustige weg bracht ons over de grens naar Frankrijk. Op het grondgebied van Halluin le Mont liepen we langs enkele typische franse arbeiderswoningen naar een heerlijk smokkelpad. Het pad bracht ons tussen de akkers en door een hoeve terug naar de Murrisonstraat. Slechts voor even maar, want we verlieten opnieuw de Murrisonstraat en trokken richting ons Erfdeel. Achter deze cultuurtempel namen we het volgend smokkelpad om de grens tussen Frankrijk en België te bereiken in de Dronckaertstraat. Van hieruit liepen we over verharde wegen naar wijk 't Paradijs in Rekkem waar in café Louis de controle was opgetrokken. We waren een goeie 11 kilometer ver en de tocht had me tot hier toe nog niet ontgoocheld.

De 24km stappers werden hier op pad gestuurd voor een lus van 6.6km. We wandelden naar de Grote weg die we dwarsten. Een rustig verharde weg, parallel aan de expressbaan bracht ons naar Moeskroen. Bij het bereiken van Moeskroen werden we voor een hele tijd langs de drukke Gentseweg gestuurd. Een rustigere weg bracht ons even richting 't Paradijs, maar een woonwijk stuurde ons naar de grensovergang van Risquons-Tout. Dwars door de douanepost naar de woonwijken van Neuville en Ferrein (Frankrijk) om via een boog weer op 't Paradijs te landen en in café Louis na een rampzalige lus. Volledig verhard, drukke wegen, woonwijken,...

Het laatste deel was er één van 5.1km. We werden opnieuw naar de Grote weg geleid. Nu doken we onder de E17 en even er langs. Via rustige wegen achter het voetbalveld van Rekkem Sp. bereikten we de Kloosterhoek en snel weer leuke natuurwegen die ons naar 't Kraaiveld leidden. Van hieruit leidde een leuk wandelpad ons terug naar het centrum van Lauwe en ook snel weer naar de startzaal.

Wie de 18km of minder wandelde zal tevreden terugblikken op dit tochtje. Jammer van de tegenvallende lus op de 24km om hier van een geslaagd parcours te spreken. Misschien vinden de organisatoren een oplossing tegen de volgende organisatie...

 

SDC10394

Leuke wandelwegen brachten ons naar Rekkem

SDC10395

We wandelden achter de kerk van Rekkem

SDC10396

Leuke wandelwegen leidden ons naar het centrum van Rekkem

SDC10398

De laatste hoeve voor we Frankrijk betraden

SDC10399

Een zicht op de kerk van Halluin le Mont (Frankrijk)

SDC10401

Langs de typische franse arbeiderswoningen

SDC10402

Smokkelpad tussen de velden...

SDC10403

door het hooggras...

SDC10405

terug naar België

SDC10406

Langs de Stichting Ons Erfdeel

SDC10407

Een volgend smokkelpad...

SDC10408

mondde uit bij de grensovergang

SDC10410

Op de lus...langs de grote weg...opnieuw richting Frankrijk

SDC10411

De controle café Louis, waar we tweemaal kwamen...Goeie herinneringen voor Franco en mij

SDC10412

Vanuit Rekkem over rustige wegen terug richting Lauwe

SDC10414

Eindelijk nog eens een leuk natuurpad

SDC10415

Aandachtige toeschouwer....

SDC10417

Tussen de akkers richting aankomst

SDC10418

Boven op 't Kraaiveld....

SDC10422

De kerk en het centrum van Lauwe kwamen opnieuw in zicht

12:10 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.