27-05-09

Chantonnay dag 2 22/05/2009

Dag 2....De bus bracht ons naar Sainte Cecile, waar we ons op gang trokken voor 42km. Even tijd om een foto van de kerk te nemen en daar doken de eerste natuur privédoorsteekjes op. Wat volgde was een aaneenschakeling van paden door tuinen, weiden en bossen...soms speciaal aangelegd of gemaaid voor deze vierdaagse.

Na 7km bereikten we de eerste controle langs de grote weg in La Bribuère. Van hieruit veranderde de toch van uitzicht. We wandelden nu verder over onverharde paden door een openlandschap dat ons regelmatig mooie vergezichten aanbood. Na een korte klim bereikten we de tweede controle in La Bonnière.

Na een korte dorpsdoorsteek liepen we verder door het open landschap. Een weidedoortocht bracht ons naar een prachtig éénmanspad dat oons door een mooi stukje bos naar Le Plessis leidde. In een stralende zon wandelden we over rustige wegen, nu en dan tussen de wijngaarden, naar het oude station van Mouchamps. Van hieruit liepen we door een park en kregen we een prachtig zicht op het idyllische Mouchamps. De derde controle was opgetrokken bij een fontein net voor het betreden van Mouchamps.

We klommen naar het centrum...liepen langs de kerk, over de markt (tijd voor een kleine rust in een plaatselijke kroeg)...en daalden opnieuw heerlijk om het dorp te verlaten. Beneden kregen we bij het verlaten nog een prachtig zicht op Mouchamps bij een prachtige vijver. Over mooie wandelwegen flirtten we nog even met de grens van Mouchamps. Het waren uiteindelijk rustige wegen die ons naar een kanaal brachten waar we herenigd werden met de 23km stappers en van waaruit we ook snel de controle in Malvoisine bereikten.

In een stralende zon liepen we vervolgens door heerlijke gehuchtjes naar een prachtig kasteeldomein in de omgeving van Les Roches Barritaud, dat we dwarsten. Rustige wegen leidden ons naar de laatste controle.

Na de controle bereikten we even wat industrie, die we snel achter ons lieten en via een oude spoorwegbedding bereikten we de rand van Chantonnay. De parcoursbouwer stuurde ons echter weer weg en lieten ons nog genieten van een leuke bosdoorsteek langs de spoorweg om ons vervolgens over leuke veldwegen terug te sturen naar Chantonnay. Dwars door een school bereikten we het Parc Clémenceau, waar Franco en Isabelle osn opwachtten na hun tocht van 23km.

In het park zorgde een folkloregroep voor animatie. Ze dansten met een nagemaakt Brioche-brood (een soort suikerbrood) boven het hoofd op muziek. Enkele wandelaars werden uit het publiek gehaald om ook te dansen met het brood...Ook Franco kwam aan de beurt en etaleerde haar danstalent met een nagemaakt brood boven het hoofd.

Uiteindelijk daagde er een echt Briochebrood op, dat werd verdeeld onder de wandelaars. We proefden ook even van het heerlijk brood voor we terugtrokken naar ons vakantiedorp om op de terras van onze huisjes na te genieten van weeral een heerlijke wandeldag...minder prachtig en pittig dan gisteren maar toch zeker de moeite waard.

 

SDC10096

 De kerk van Sainte Cécile, waar we starten

SDC10097

 Direct opnieuw de natuur in

SDC10098

Dwars door de weiden

SDC10102

 Langs en over leuke riviertjes

SDC10104

 Na 7 km kregen we onverharde paden in een open landschap die ons nu en dan mooie vergezichten aanboden

SDC10107

 De tweede controle in La Bonnière

SDC10108

 Mooi huisje

SDC10111

 Dalen naar de volgende bosdoorsteek, dwars door de weide

SDC10118

 De pijlen en de duidelijke kilometer aanduiding

SDC10119

 Opnieuw onverharde paden in een open landschap richting Mouchamps

SDC10121

 Genieten in een stralende zon

SDC10122

 Langs wijngaarden

SDC10127

 Hier bereikten we het idyllische dorp Mouchamps

SDC10132

 Door het centrum

SDC10133

 Langs de kerk

SDC10134

 En over de markt

SDC10136

 Prachtig zicht op Mouchamps bij het verlaten van het dorp

SDC10143

 Bij één van de controles....maak uw keuze

SDC10144

 Heerlijke paden...

SDC10145

 Door gezellige gehuchtjes

SDC10146

 Ingang van een kasteeldomein

SDC10147

 Langs het kasteel

SDC10159

 Prachtige paden om terug Chantonnay te bereiken

SDC10160

 Waar Franco en haar gezel ons opwachtten na hun tocht

SDC10165

La danse aux Brioches...door een plaatselijke vedette

SDC10167

 Het heerlijke Briochebrood dat verdeeld werd onder de wandelaars 

SDC10170

 de aankomst

SDC10018

's Avonds nagenieten met collega wandelaars op het terras van de huisjes...

21:19 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.