26-04-09

Lentetocht Sint-Eloois-Winkel 26/04/2009

Een feestje zondagmiddag beperkte onze keuze. Kozen we zaterdag nog voor een verre verplaatsing, dan hielden we het vandaag dicht bij huis. Franco had nog wat werk aan de voorbereidingen voor het feestje, dus trok ik alleen op pad. Ik koos voor de lantewandeling van de Winkelse stappers en trok om 6u50 al op pad voor het parcours van 26,1km.

We verlieten het centrum door een woonwijk. We bereikten de rand van Sint-Eloois-Winkel en rondden een kleine nijverheidszone. Rustige wegen leidden ons naar de weg naar Gullegem, die we dwarsten. Leuke wandelpaden namen het over en brachten ons naar de omgeving van 't Kleine meer. Van hieruit liepen we over kleine verharde wegen langs het Steenbeekbos naar de controle in de Manorhoeve.

Bleek in de controle dat dit de enige controle van de dag was en dat we er met de 26km driemaal kwamen. Deze Manorhoeve is eigenlijk een paardenstouterij. Het is een prachtig domein met een gigantische woonst en een dito zaal waar de controle was opgetrokken.

Na onze stempel dwarsten we over natuurpaden het volledige domein. Bij het verlaten van het domein was de splitsing opgetrokken. Voor de eerste lus van 8,1km werden we over een heerlijk karrenspoor weggestuurd. Dit pad mondde uit op de hoeve 't Gemeenhof. Dwars door de hoeve kwamen we op rustige verharde wegen op grondgebied Heule. Het begon lichtjes te regenen...Ik liet mijn paraplu op zak en hoopte dat het ging ophouden. Bij het bereiken van het grondgebied Lendelede klommen we lichtjes en bereikten we een heerlijk natuurpad dat ons een mooi zicht bood op de streek rond Heule en Gullegem. Wat volgde was een aaneenschakeling van paden en rustige varharde wegen die ons terugbrachten naar de achterzijde van de Manorhoeve. Over een onverhard pad rondden we het volledig domein om dezelfde ingang van de eerste maal te bereiken en de controle.

Nu stond een lus van 4,8km geprogrammeerd. Weer dwarsten we het volledig domein en werden op pad gestuurd richting de watertoren van Gullegem. We liepen dwars door een hoeve en bereikten een tweetal leuke wandelpaden bij de watertoren. Uiteindelijk liepen we een tweetal km over hetzelfde parcours van deze morgen om voor de derde maal de Manorhoeve te bereiken.

Weer dwarsten we het volledig domein. Nu werden we linksaf gestuurd. We wandelden over rustige wegen, dwarsten de weg naar Lendelede en liepen richting Bosmolens (Izegem). We dwarsten ook de weg naar izegem en kwamen bijna tot bij de E17 (Kortrijk-Brugge). Hier verraste de parcoursbouwer ons met een leuke doorsteek tussen de akkers. Bij het verlaten van het stukje natuur zagen we de kerk van Sint-Eloois-Winkel reeds voor ons en bereikten we ook snel weer de startzaal na een wandeling zoals we ze verwacht hadden. Meestal rustig verharde wegen...Gelukkig verraste de parcoursbouwer ons nu en dan met een leuk natuurpad.

IMAG0071

Een leuke hoeve in de eerste kilometers...

IMAG0072

Na het dwarsen van de weg naar Gullegem...kregen we leuke wandelpaden

IMAG0075

Ook hier prachtig bloeiende bomen

IMAG0077

Langs het Steenbeekbos op weg naar de controle

IMAG0084

Op dit domein was de enige controle van de tocht opgetrokken...We kwamen er driemaal

IMAG0078

Het huis van de eigenaar van het domein Manor

IMAG0079

Dit domein is eigenlijk een paardenstouterij

IMAG0080

In dit gebouw was de controle opgetrokken

IMAG0081

We verkenden het volledig domein

IMAG0083

Zo verlieten we driemaal domein Manor

IMAG0085

Na de controle bracht dit karrenspoor ons verder en...

IMAG0087

dwars door de hoeve 't Gemeenhof...op pad voor een lus van 8.1km

IMAG0088

Na een lichte klim bij het verlaten van Heule...zicht over de streek van Heule en Gullegem

IMAG0089

Op grondgebied Lendelede wandelden we over dit natuurpad

IMAG0090

Leuke wegel op de grens tussen Heule en Lendelede

IMAG0091

Hier liepen we langs het domein Manor om terug te komen voor de tweede maal naar de controle

IMAG0092

Op de lus van 4.8km richting Gullegem (omgeving watertoren)

IMAG0093

In de laatste kilometers nog een verrassend mooie natuurdoorsteek

12:06 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Genoten Hallo Krist,
Ook deze keer heb ik weer genoten van je wandelverslag en mooie foto's
Noortje.
http://noortjesvoetstappen.web-log.nl/

Gepost door: noortje | 27-04-09

wij zijn van de winkelse stappers het is voor enkele inlichtingen betreft
het maken van een clubblad ik ben bezig met een boekje te maken maar ik kan moeilijk een tekst schrijven en de beschrijvingen over het wandelen wij geven vier
maal een boekje uit maar voor het voorwoord te schrijven voor mij is dat zeer moei-
lijk.ik heb gezien in 2009 Dat er beschrijving op die brief staat mag ik dat een beetje
na botsen als dit kan het is voor de lentetocht wij gaan weer terug naar de manorhoeve maar wij geven terug een clubblaadje om de viermaandelijkse de maand jan.FEB;maa.april.En nu mei juni juli augus.DAN sep.oct.novem.desem. Laat mij zovlug mogelijk iets weten en de kostprijs.bedank voor u begrip.

Gepost door: pype rachel | 12-02-12

De commentaren zijn gesloten.