12-04-09

Stekseltocht Moorsele 12/04/2009

Franco sukkelt al van half februari (50km van Baasrode) met de restanten van blaren...De 30 verharde kilometers van gisteren in Ardooie hebben haar voeten opnieuw serieus geteisterd. Daarom nam ze het wijs besluit om vandaag niet te wandelen. Ik trok er alleen op uit richting Moorsele, mijn geboortedorp. De plaatselijke wandelclub de 7 mijlstappers richtten er hun 9de Stekseltocht in.

Ik trok op pad voor 26 kilometer vanuit de Basisschool in de Rozenstraat, een nieuwe startlocatie. We werden met de 26km direct samen met de 6kmstappers op pad gestuurd. We bereikten snel de omgeving van voetbalveld, hier namen we afscheid van al de andere afstanden en doken de woonwijk de Linde in. Zeer rustige verharde wegen brachten ons op de grens met Wevelgem. We dwarsten de grote weg naar Wevelgem en bleven rustige wegen volgen die ons terugbrachten naar de dorpskom van Moorsele. Leuke wandelpaden leidden ons door de wijk 't Vrije. Na de grote weg naar Menen te dwarsen bleven wandelpaden de menu kruiden, nu in de wijk aan de andere zijde van de grote weg. Een leuke vijver trok even mijn aandacht maar snel bereikte ik de eerste controle in OC de Brouwerij na 5.3km.

IMAG0017

We verlieten de controle langs de achterzijde en kregen heel mooie paden langs en over de Heulebeek voor de voeten. De zwerftocht eindigde bij het kasteel van Moorsele waar we de Heulebeek voor een laatste keer dwarsten. We wandelden door de steegjes van de Kafhoek en kwamen bijna opnieuw aan de startzaal voorbij. Hier sloten we aan bij de 21km stappers en bereikten opnieuw de omgeving van het voetbalveld. Nu niet rechtdoor naar de wijk de Linde maar links af richting Gullegem. We dwarsten de E17 en doken het natuurgebied de Bergelen in. De mist hing nog wat tussen de bomen, maar echt genietend wandelden we door dit mooie gebied. We kwamen bij het voetbalveld van Gullegem, dat we volledig rondden. Een wirwar van kleine paadjes bracht ons naar het centrum van Gullegem. Langs het Gulleheem, door een leuk parkje en door een woonerf liepen we naar de omgeving van de sporthalle. Van waaruit heel leuke paden ons naar de controle in de jongensschool in Gullegem brachten na 13 genietbare kilometers.

IMAG0020

IMAG0021

IMAG0022

Hier stond een lus geprogrammeerd van een goeie 7 kilometer. De parcoursbouwer bleef ons met leuke paden bestormen. We trokken ons op gang langs de Heulebeek en bereikten door een woonwijk het open landschap van Hoog Gullegem. Een aaneenschakeling van goed gekozen paden bracht ons bij de watertoren en de omgeving van Steenbeekbos en 't Kleine Meer. De terugweg naar het centrum leverde even wat kwaliteit in...Het was een lange rechte weg die ons terugbracht naar een woonwijk waar een leuk pad het weer overnam om snel opnieuw de controle te bereiken. Waar ik genoot van een prachtige foto van een blarenwandelaar...genomen in Vichte-Dhron...Wie zou dat zijn?

IMAG0024

IMAG0025

IMAG0026

De laatste 5.3 km brachten ons eerst terug naar de woonwijk van daarnet, waar we een leuke vijver rondden. Van uit de woonwijk liepen we naar het ijsstadion en ook snel naar de rand van de industiezone. Even langs de grote weg en daar dook het natuurdomein van de Bergelen opnieuw op, dat we met een tweede bezoek vereerden. Echte natuurpaden leidden ons naar en rond de vijver. Na het verlaten van het natuurdomein brachten verharde wegen ons zo snel mogelijk terug naar de startzaal na een genietbare tocht. De organisatoren trakteerden ons nog op 4 verse eieren en mogen tevreden terugblikken op hun organisatie...Ze hebben alles in het werk gesteld, om binnen de mogelijkheden dat ze hebben, ons een degelijke tocht aan te bieden. Voor herhaling vatbaar.

IMAG0028

IMAG0029

IMAG0033

18:40 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.