11-04-09

Skobiaktocht Ardooie 11/04/2009

Franco was niet tuk op een waals avontuur dit weekend. Ze had het meer voor een westvlaams weekend met veel vrienden en bekenden, die we al een tijdje niet meer zagen. Daarom kozen we vandaag voor de Skobiaktocht in Ardooie. Een tocht die ons vorig jaar niet erg beviel, maar wie weet....

We werden oordeelkundig naar een parkeerplaats geleid bij de sporthal. De startzaal was zeer snel bereikt. Natuurlijk veel bekenden...We schreven in en trokken samen met Pedro en Virginie op pad voor het parcours van 30km.

Het eerste stuk was er één van 3.9km. Kort samengevat...rustige verharde wegen brachten ons naar Koolskamp.

IMAG0001

Na de koffiepauze trokken we alleen op pad voor een lus van 7.9 kilometer. Deze lieten ons over verharde wegen de groentenvelden zien tussen Koolskamp en Zwevezele. Enkele leuke zwarte paaslammetjes trokken even onze aandacht en zorgden voor een leuk intermezzo.

IMAG0003

IMAG0006

Na de lus volgde een stuk van 6.6 kilometer. We verlieten Koolskamp en kregen even leuke wandelpaden in een woonwijk. We dwarsten de grote weg naar Lichtervelde en de traditionele verharde wegen kwamen terug. We klommen rustig  richting Lichtervelde, dwarsten de E17 en rustige wegen brachten ons naar de verzorgde controle in een paardenmanege. We genoten er buiten van het prachtig weer op het terras.

IMAG0009 IMAG0010

IMAG0007

Na het versterken van de innerlijke mens en het begroeten van veel bekenden trokken we op pad voor een lus van 6.7 kilometer. We bleven op verharde wegen lopen en bereikten de zijkant van het domein Dominiek Savio in Gits. We dwarsten de spoorweg en liepen richting Huwijnbossen. Waren onze verwachtingen hier groot...de parcoursbouwer bleef volharden en stuurde ons over verharde weg door dit natuurgebied...De natuurpaden bleven uitnodigend naast ons liggen. We bereikten uiteindelijk opnieuw de paardenmanege.

IMAG0011

IMAG0013

IMAG0015

IMAG0016

Het laatste stuk van 5.3 kilometer bracht ons langs en onder de E17. Om via verharde wegen terug naar de startzaal te wandelen. Hier werden we door de organisatie getrakteerd op 2 heerlijke pannekoeken. Onze conclusie was dezelfde als vorig jaar. Alles was zeer verzorgd...startzaal, bepijling, controles...Het weer was prachtig...Jammer dat de parcoursbouwer ons weer wat in de steek liet en ons 30km over verharde wegen stuurde...Morgen beter.

 

18:09 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ik was er ook! 30 km verharde wegen en dat voor een wisselbekertocht! Hier zou Aktivia toch iets aan mogen doen.

Gepost door: Davy | 11-04-09

Ik heb gepast Ik had je verslag van verleden jaar gelezen, en heb maar gepast voor deze tocht. Met het mooie weer een beetje in de hof gewerkt en de auto een beurt gegeven. Duidelijk een parcours uitgestippeld met de wagen, als je een parcoursmeester met de fiets tegenkomt dan is het meestal inorde.

Gepost door: annick | 12-04-09

De commentaren zijn gesloten.