30-01-09

Nieuwjaarsbijeenkomst West-Vlaanderen 2009

Op donderdag 29/01/2009 hield de wandelfederatie Aktivia zijn nieuwjaarsbijeenkomst in Gits. Een gezellig bijeen zijn waarbij het centrale thema de huldiging is van de verdienstelijke wandelleden uit de Provincie West-Vlaanderen. Verdienstelijk lid wordt je na het afhaspelen van 20000 of 40000 of 60000 of meer kilometers of na het deelnemen van 1000 of 2000 of meer tochten in je wandelcarriére.

Dit jaar werd Franco gehuldigd voor het bereiken van de kaap van 20000km. Hieronder zie je ze op de foto bij de huldiging door Jef Joosten, voorzitter van Aktivia en door Frans De Boeck, voorzitter van de provinciale commissie van West-Vlaanderen.

DSC_0156

Ik sta er op haar langs deze weg nogmaals te feliciteren voor haar prestatie. 20000km stappen is toch niets, laat ons hopen dat we samen nog veel wandelavonturen mogen beleven in de komende jaren. En wie weet haal je ooit wel de 40000km....

 

08:28 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

25-01-09

Marche de la cité de la main Dottignies 24/01/2009

Na ons treinavonturen van de voorbije weken, kozen we zaterdag opnieuw voor ons traditioneel vervoersmiddel onze auto. We trokken naar het naburige Dottenijs. In Dottenijs (in het frans dottignies), een deelgemeente van Moeskroen, richtte Les Hurlus en balade een tocht in met afstanden tot 30km.

's Morgens waren we wat verrast door de weersituatie. Ondanks de hevige regen van de vorige dag, was het 's morgens gevroren (-1°C). De wegen lagen er gevaarlijk bij. Gelukkig was er op veel plaatsen gestrooid. Zonder blikschade bereikten we Dottenijs en de startzaal. Dicht bij huis dus veel bekenden groeten in de startzaal en op pad voor 30km.

In de startzaal raken we aan de praat met Bernard Cools en met hem trokken we op pad. Hij past zijn normaal hoog tempo aan ons aan en samen met hem trokken we een zestal kilometer op pad. De grote weg richting Herseaux, onderbroken door een klein ommetje, leidde ons uit Dottenijs. We wandelden over een spekglad kasseiweggetje door de velden en bereikten een leuke kerkwegel die we even volgden. Via een natuurdoorsteek liepen we naar het gehucht Petit Paris. Van hieruit wandelden we langs de spoorweg naar Estaimpuis waar bij de kerk, de eerste controle was opgetrokken.

Na de koffiepauze stond voor de 30kmstappers een lus geprogrammeerd. We werden uit Estaimpuis geleid en liepen langs de spoorweg over verharde wegen. We doken onder de spoorweg en kregen leuke natuurpaden voor de voeten die ons bij het Kanaal van Spiere brachten. We volgden het kanaal, dwarsten het tweemaal en bereikten Frans grondgebied in Leers-Nord. We werden oordeelkundig uit het kanaalbekken geleid en een typische Paris-Roubaix kasseistrook nam het over. We bereikte het gehucht le Plouys. Van waaruit we, tussen de typische kleine franse arbeiderswoningen, teruggeleid werden naar Estaimpuis na een zeer degelijke lus. Tijd om van een koffie te genieten samen met Antoon, Yvette en Rita van onze club.

Het derde stuk trok zich wat moeilijk op gang. Het was een tijdje lopen langs secundaire wegen om Estaimpuis te verlaten. Net als het begon te vervelen, stuurde de parcoursbouwer ons over een veldwegel de natuur in. Het natuurpad mondde uit bij 2 kerkwegels die ons richting Evregnies stuurden. We rondden eerst het dorp, werden vervolgens over een nieuwe kerkwegel naar het dorpsplein gestuurd. Even langs de kerk en over het kerkhof en daar dook de volgende controle op. Die was opgetrokken in een miniscuul zaaltje. We vonden er toch een plaatsje.

We verlieten Evregnies over een kerkwegel en dwarsten vervolgens de snelweg Kortrijk-Doornik. Wat volgde was een minder stuk dat ons terugbracht naar het centrum van Dottenijs. Opvallend  in het centrum is dat van de vroegere parochiekerk  nog de romaanse toren overblijft. De oorspronkelijke kerk werd reeds op het einde van de twaalfde eeuw opgetrokken. In 1913 werd de kerk afgebroken, op de toren na. We wandelden langs de nieuwe parochiekerk naar de controle in het centrum van Dottenijs.

Het was nog 5.5km naar het einde. Het werd een wijde boog rond Dottenijs over verharde wegen. We volgden hoofdzakelijk la sentier nature et patrimoine de dottignies. Dit pad klom lichtjes om ons een wijds zicht te bieden op dottenijs maar ook op de streek rond Dottenijs (Kooigem, Bellegem). Uiteindelijk bereikten we via enkele wegels in Dottenijs de startzaal. Tijd om nog wat na te genieten (de picon is in deze streek een klassieker dus...) met wat vrienden.

We wisten vooraf dat deze streek niet een superwandelgebied was en mogen dus niet klagen over deze tocht. Het was ongeveer wat we ervan verwachten, al heeft de lus in Estaimpuis ons aardig verrast in de positieve zin.

IMAG0001

Een gladde kasseiweg bracht ons uit Dottenijs

IMAG0002

IMAG0003

De eerste maar niet de laatste kerkwegel

IMAG0004

IMAG0005

Een leuke natuurdoorsteek richt petit Paris

IMAG0007

De kerk van Estaimpuis waarnaast de eerste controle was opgetrokken

IMAG0008

We beginnen aan de lus rond Estaimpuis

IMAG0009

We wandelden onder de spoorweg door..

IMAG0011

en bereikten leuke natuurpaden

IMAG0013

De vorst had de plassen dichtgevroren

IMAG0017

We wandelden langs het kanaal van Spiere

IMAG0018

IMAG0021

We dwarsten het kanaal

IMAG0022

Boven op de brug hadden we een heerlijk zicht op het kanaal en...

IMAG0023

op het vervolg van het parcours

IMAG0024

Kom gerust binnen in ons café maar neem er de hond bij....

IMAG0027

We betreden Frans grondgebied...

IMAG0028

En lopen verder langs het kanaal

IMAG0030

We verlaten het kanaalbekken...

IMAG0031

En worden over een typisch Paris-Roubaixkasseitje gestuurd...

IMAG0032

Tussen de arbeiderswoningen van het gehucht Le Plouys(frankrijk)

IMAG0033

Het mindere begin van het derde stuk, na de controle in Estaimpuis...

IMAG0034

Gelukkig doken er opnieuw veldwegels op...

IMAG0035

en typische kerkwegels

IMAG0037

Deze kerkwegel bracht ons naar Evregnies

IMAG0038

Het dorpsplein van Evregnies

IMAG0039

IMAG0040A

De overgebleven Romaanse toren van de vorige kerk in het centrum van Dottenijs

IMAG0041

De typische hoeves

IMAG0042

De laatste kilometers op la sentier nature et patrimoine de Dottignies

IMAG0045

We dalen af en hebben de kerk van Dottenijs al in zicht

 

12:38 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-01-09

Hezerheidetocht Schaffen 17/01/2009

Het treinavontuur van vorige week was danig meegevallen, dat we zaterdag opnieuw met de trein op pad trokken. Om 6u01 namen we de trein in Wevelgem en na drie overstappen (Brussel-Zuid, Leuven en Aarschot) bereikten we het station in Diest. Daar stond de sympatieke voorzitter van de wandelclub VOS Schaffen ons op te wachtten om ons naar de startzaal van de Hezerheidetocht in Schaffen te brengen (waarvoor onze dank).

Schaffen is een deelgemeente van Diest. Het ligt op de overgang van de Kempen naar het hageland. Schaffen is vooral bekend omdat de kazerne en het opleidingscentrum van het Belgisch leger voor parachutisten er gevestigd is op het  militair vliegveld, aangelegd door het Duitse leger tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Rond 8u45 kwamen we aan in startzaal, de Gildenzaal. Na het versterken van de innerlijke mens trokken we op pad voor het parcours van 31km. Het eerste stuk was een lus van 9km uit de startzaal. Rustige wegen brachten ons uit Schaffen en na het dwarsen van de weg naar Tessenderlo doken we de natuur in. Een heerlijk onverhard pad bracht ons bij een klein kasteeltje omgeven door mooie vijvers. We verlieten het brede pad voor een heerlijk natuurpad dat ons door het natuurreservaat de Schans bracht. Na onze doorsteek bereikten we al snel het volgend natuurpad dat opklom en uitmondde aan de rand van het vliegveld. We rondden het vliegveld over heerlijke zandwegen. We beklommen de Lazarijberg en daalden naar de grote weg die we even volgden tot Schoonaarde. Een verhard pas leidde ons naar de ingang van de kazerne. Rustige wegen bracht ons terug naar de overvolle startzaal. Kris Hazenbosch, lid van de plaatselijke club, nam van de gelegenheid gebruik om wat reclame te maken voor zijn 100km die hij inricht op 30/04/2009.

Na een korte pauze verlieten we de drukte en zochtten we opnieuw de rust van de natuur op. Snel maakten de verharde wegen plaats voor een een onverhard pad langs de veldbeek. We dwarsten de grote weg naar Beringen en liepen door een boomkwekerij. Een rustige weg bracht ons  verder richting bos en natuur. Zandwegen leidden ons naar de Hertenrodeberg waar we een heerlijke bosdoorsteek voor de voeten kregen. Vanuit het bosje was het nog even wandelen om de volgende controle in Meldert te bereiken na een vijftiental kilometer.

Van hieruit stond een lus van 8.7 kilometer geprogrammeerd. Een heerlijk natuurpad bracht ons direct na de controle naar het centrum van Meldert. Het begon lichtjes te regenen. We volgden eventjes een grote weg om een heerlijke onverharde holle weg te bereiken. We verlieten uiteindelijk de holle weg en kregen, een voor ons, minder stuk van het parcours voorgeschoteld. Een brede verharde weg in de vallei van de Zwarte beek. Nog steeds op verharde wegen beklommen we de Venusberg waar de natuur het weer overnam. Een heerlijke afwisseling van bos- en natuurpaden bracht ons geleidelijk terug naar het centrum en de controle in Meldert. Tijdens de lus waren we op pad geraakt met wandelvrienden uit Merksem en voor de rest van de dag trokken we samen verder.

Het laatste stuk was er één van een goeie 6 kilometer, maar zeker niet het minste stuk van het parcours. We verlieten Meldert en werden dadelijk op enkele veldwegels getrakteerd. We dwarsten de grote weg en werden heerlijk door het bosrijk gebied van Bakel en Hees gestuurd. Genietend bereikten we de Barenberg waar de kleinere afstanden ons vergezelden en van waaruit we snel ook weer de startzaal in Schaffen bereikten.

Na een degelijke tocht kaartten we nog even na in de startzaal bij een heerlijk biertje. Bijna 1500 wandelaars, wat toch veel is voor een zaterdagtocht, hadden genoten van deze tocht. We hadden ook geluk gehad met het weer, de aangekondigde regen beperkte zich tot een minimum. Uiteindelijk brachtten ons Antwerpse wandelvrienden ons terug naar het station van Diest. Van waaruit we probleemloos terugspoorden naar onze wagen in Wevelgem. Weeral een geslaagd avontuur zat er op...

IMAG0001

De eerste onverharde wegen...

IMAG0003

mondden uit op deze heerlijke omgeving van vijvers en...

IMAG0004

een klein kasteeltje

IMAG0005

IMAG0006

Dit leuke onverharde pad...

IMAG0007

bracht ons door natuurreservaat de Schans

IMAG0009

IMAG0010

We klommen over natuurwegen...

IMAG0011

om het vliegveld van Schaffen te bereiken

IMAG0012

Zandwegen langs het vliegveld

IMAG0013

Ingang van de kazerne te Schaffen

IMAG0014

Terug bij de kerk van Schaffen na een eerste lus van 9 kilometer

IMAG0015

Opnieuw op pad over onverharde wegen langs de veldbeek

IMAG0016 IMAG0017

IMAG0018 IMAG0019

De bosrijke omgeving van Hertenrodeberg

IMAG0020

IMAG0021

Vertrokken voor een lus van 8.7 kilometer vanuit Meldert

IMAG0022

Een prachtige holle weg..

IMAG0024 IMAG0025

Via de holle weg bereiken we de Venusberg die we via de verharde weg opklommen

IMAG0027

Boven op de venusberg doet natuurpunt er alles aan om de eeuwenoude heide die in Limburg op vele plaatsen bedreigt wordt, te behouden.

IMAG0028

Boven op de venusberg kregen we opnieuw natuurpaden voor de voeten..

IMAG0030

We werden heerlijk teruggeleid naar Meldert.

IMAG0032

De afdaling lag er hier en daar wat drassig bij

IMAG0033

Begonnen aan de laatste 6 kilometer

IMAG0036

Heerlijk door het bosrijkgebied van Bakel en Hees

IMAG0037

IMAG0038

  

11:03 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-01-09

Marche de la Citadelle Namur 11/01/2009

Vorige week op de tocht in Sint-Eloois-Winkel vertelden wandelvrienden dat ze zondag met de trein naar Namur gingen voor Marche de la Citadelle. Aangezien we al veel positieve berichten gehoord hadden over deze tocht, namen we het initiatief om met hen mee te reizen.

De NMBS biedt nog tot en met 01/02/2009 shoppingbiljetten aan tegen de prijs van 8€ heen en terug. Beiden met een shoppingbiljet in de hand stapten we zondagmorgen om 6u op de trein in Wevelgem richting Namur. We waren totaal met 8 personen (Jean-Pierre en Dorien, Eddy en Rita, Urbain en Frieda en ondergetekenden). Na een overstap in Brussel bereikten we rond 8u35 het station in Namur. Pijlen, aangebracht door de organiserende club les Spitants, brachten ons na een kleine kilometer stappen, in de goedgevulde startzaal (het Arsenaal).

Na een koffie en de nodige verplichtingen trokken we op pad voor het parcours van 30 kilometer. Het decor voor vandaag was prachtig, het was mooi wit gesneeuwd. We werden direct over en langs de Samber gestuurd. We verlieten de Samber om aan de beklimming van de Esplanade en de Citadel te beginnen. Langs de Tour Carré bereikten we na een pittige beklimming de Esplanade en ook snel de Citadel. Boven hadden we prachtige uitzichten over de stad Namur, de Maasvallei en de Sambervallei. Het zonnetje was aanwezig en zorgde voor prachtige plaatjes van dit wit decor. Hier was ook de eerste controle opgetrokken in de Terra Nova na 4,1 kilometer.

We trokken direct verder en daalden af langs de citadelmuren. Als we goed op weg waren naar de Maas, stuurde de parcoursbouwer ons opnieuw omhoog naar de andere zijde van de Esplanade. Opnieuw werden de dij- en kuitspieren stevig getraind. Boven liepen we langs het Chateau de Namur en kregen we even een stukje verhard. Om vervolgens over een  prachtig besneeuwd GRpad door het bos naar de controle te trekken die was opgetrokken in een prachtig gebouw van de Franstalige gemeenschap in Marlagne. Tijd voor een boterham maar ook ...Veel bekenden in de controle... We waren blij Claude Tixhon na een tijdje nog eens terug te zien.

Hier stond een lus van 6,5 kilometer geprogrammeerd. We rondden eerst de controle en daalden dan geleidelijk over verharde wegen. Na dit kort intermezzo namen de natuurpaden weer de overhand en we klommen via een bospad naar een heerlijk plateau. De zon begon meer warmte te geven en door het klim en daalwerk verdwenen de muts en handschoenen in de tas. We daalden het plateau af tot de rand van Wepion en klommen langs de andere zijde, langs een klein bosje, opnieuw omhoog om uiteindelijk opnieuw de controle te bereiken na een heerlijke maar ook deels door de sneeuw pittige lus.

Het volgende stuk was er één in dalende lijn. We daalden na de controle door het bos en tussen toegevroren vijvers over heerlijke paden naar de maasvallei in Wepion. We volgden de Maas aan de linkerzijde tot aan de volgende controle in de jeugdherberg. Even tijd voor een korte babbel met Patrick en Linda.

Na de controle dwarsten we over het sluis de Maas. Aan de andere zijde genoten we van het prachtig uitzicht op de citadel en de casino, maar ook van het schouwspel van de ganzen en de eenden op het bevroren water. Via de Pont de Jambes dwarsten we opnieuw de Maas en langs de Quai des Chasseurs d'Ardennes liepen we naar de samenvloeiing van de Maas en de Samber. Langs de Samber wandelden we terug richting Namur. Na de passage over de Samber kregen we een leuke doorsteek door het historische stadscentrum van Namur om uiteindelijk opnieuw de startzaal te bereiken. Om 17u20 namen we de overvolle trein terug naar huis en...

Dit na een sublieme wandeling....een prachtige omgeving in een idyllisch wit decor, een mild zonnetje, een temperatuur rond het vriespunt. Maar ook een tocht met heel wat afwisseling....cultuur, natuur..kortom een tocht om in te kaderen. We hadden er beiden van genoten en hadden er een super leuke dag opzitten.


IMAG0001

Onze gastheren vandaag...Les Spitants de Namur

IMAG0002

Direct over en langs de samber....

IMAG0004

Opklimmen naar de Esplanade en de Citadel

IMAG0005

IMAG0006

IMAG0008

de Esplanade

IMAG0009

IMAG0010

Betreden van de Citadel

IMAG0012

Zicht op de maasvallei

IMAG0014

Zicht op de Samber en de stad Namur

IMAG0017

IMAG0018

Dalen langs de prachtige citadelmuren

IMAG0020

Terug klimmen naar de andere kant van de esplanade

IMAG0021

 IMAG0024

IMAG0025

Heerlijke paden in een prachtig wit landschap richting de controle Marlagne

IMAG0028

IMAG0029

IMAG0033

IMAG0035 IMAG0037

IMAG0038

IMAG0039

IMAG0042

IMAG0043

dyn008_original_640_480_pjpeg_2631564_3c60cc64e4a2c7e480bf972ba5996bdf

De controle in Marlagne waar we tweemaal kwamen

IMAG0045

IMAG0047

IMAG0050

IMAG0051

De maasvallei in Wepion

IMAG0054

IMAG0055

IMAG0057

Zicht op de Citadel en pont de Jambes van langs de Maas

IMAG0058

Het stadscentrum van Namur als afsluiter

IMAG0059

  

13:52 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-01-09

Nieuwjaarswandeling Kuurne 10/01/2009

Franco kiest, naar aanleiding van het wandelprogramma voor morgen, om vandaag niet te wandelen. Dus trek ik er alleen op uit. Ik kies weer voor de wandeling dichtst bij huis en trek richting Kuurne. De klinkerclub, een voor mij onbekende club, richt er hun nieuwjaarswandeling in.

Rond 7u15 bereik ik de startzaal. Ondanks het vroege uur tref ik in de zaal toch enkele bekende gezichten. Ik start direct bij -10°C voor het parcours van 22km.

Ik word de grote baan overgestuurd en via leuke wandelpaden door een wijk geleid. Ik verlaat geleidelijk Kuurne over verkeersarme wegen, dwars enkele grote wegen en bereik het grondgebied Hulste. Ik wandelde rond het bedrijf Agristo. Gelukkig is er geen wind en kom ik snel op temperatuur. Het landschap was sneeuwwit en ik mis veel van deze charme omdat het nog donker is. We liepen even door een deel van de dorpskom van Hulste. Bij het verlaten van de dorpskom werden de 22km alleen op pad gestuurd. Rustige soms gladde wegen zetten ons af bij een heerlijk natuurpad, dat we even volgden. Enkele leuke wandelpaden door een woonwijk brachten mij bij de controle aan het voetbalveld van Hulste.

Na de controle werd het dag en kon ik van het mooie idyllische winterlandschap genieten. We liepen richting Ooigem. Eénmaal het grondgebied van Ooigem bereikt, wandelden we naar de Muizelmolen in Hulste. Een omgeving waar ik leuke winterplaatsjes kon schieten. Want bij de molen werden we op een heerlijk natuurpaadje getrakteerd. Na de omgeving van de molen, keren we geleidelijk terug naar centrum Hulste. Het natuurpad van deze morgen duikt opnieuw op. Na het natuurpad kreeg ik een kortere weg naar het voetbalveld en de controle te verwerken. Ik was 15km ver.

De laatste 7km liepen eerst door het centrum van Hulste en langs de kerk. Een leuk wandelpad bracht ons in een woonwijk waar de 22km weer apart op pad trok. In een wijde boog liepen we richting Bavikhove. Op de grens stuurde de parcoursbouwer ons echter terug naar Kuurne. We dwarsten de grote baan, liepen door de Drieshoek en bereikten de rand van Kuurne. Een mooie aaneenschakeling van wandelpaden bracht ons naar een onverharde weg die ons afzette in de hippodroom van Kuurne, die we dwarsten. Na de hippodroom was het nog eventjes stappen om de startzaal opnieuw te bereiken.

Ik kon terugblikken op een geslaagd tochtje. Ik weet relatief goed wat de streek te beiden heeft en de parcoursbouwer haalde er bijna het maximum uit. Dus kunnen we niet klagen. We moeten echter opmerken dat hij geholpen werd door de weergoden, want de omgeving was prachtig door de witte vacht die uitgespreid was over de bomen en velden. Van deze natuurpracht vind je hier enkele fotos.

IMAG0003

IMAG0005

IMAG0006

IMAG0009

IMAG0010

IMAG0012

IMAG0013

 

18:50 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-01-09

Nieuwjaarswandeling Sint-Eloois-Winkel 04/01/2009

De weersomstandigheden en de wandelkalender bepaalden dat we vandaag kozen voor de wandeling dichtst bij huis. Dit was de nieuwjaarstocht in Sint-Eloois-Winkel ingericht door de Winkelse stappers. We waren er de voorbije jaren enkele malen en wisten waar we ons konden aan verwachten... een verharde winterwandeling. Het was minder koud dan gisteren (ongeveer 0°C) maar er was meer wind. Dus voelde het volgens ons kouder aan.

Het was behoorlijk druk toen we rond 9u45 de startzaal bereikten. Veel bekenden, dus ook veel nieuwjaarswensen voor we op pad trokken voor het parcours van 20km. Over de drukke parking langs de kerk bereikten we een woonwijk en ook snel de open velden. Verharde wegen namen ons op sleeptouw naar Izegem (Bosmolens) waar de eerste controle was opgetrokken. Het parcours en de omgeving hadden weinig te bieden, dus weinig fotos. In de controle...nog meer bekenden, dus nog meer wensen en zoenen en gelukkig ook een lekkere warme koffie.

IMAG0074

We verlieten de controle en na een eerste stukje onverhard splitste de 20 van de 12km. We werden naar het provinciaal domein Wallemote-Wolvenhof geleid. Een leuk onverhard rondje liet ons het volledig domein zien over mooie bospaden. Na het domein liepen we de wijk de Bosmolens in. Een wandelpad achter een woon-en verzorgcentrum leidde ons verder. En een wijde verharde boog rond de wijk bracht ons na een lus van 7,4 kilometer terug naar de controle.

IMAG0069

IMAG0071

IMAG0072

IMAG0073

IMAG0075

Het laatste stuk was er één van 7.4km. We beleven de traditionele verharde wegen volgen. Over de autosnelweg liepen we richting Oekene. Verkeersluwe wegen brachten ons terug naar het centrum van Sint-Eloois-Winkel en de aankomstzaal. We hadden er een typische winterwandeling opzitten met zeer veel verhard, maar dat wisten we op voorhand dus hoor je ons niet klagen...

IMAG0076

IMAG0077

IMAG0078

  

17:17 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-01-09

Nieuwjaarswandeling Hooglede 03/01/2009

Door de opwarming van de aarde zijn er geen echte winters meer, hoorde je door veel deskundigen regelmatig vertellen. Maar ik denk dat deze deskundigen zich voorzichtig zorgen mogen beginnen maken rond hun theorie. Want de vorstman is al een tijdje in het land en blijkt zich hier bijzonder goed te voelen. Het was -5°C toen we onze wagen starten deze morgen om richting Hooglede te rijden, om deel te nemen aan de nieuwjaarswandeling ingericht door de Warden Oomstappers. En     het was nog steeds -3°C toen we na de tocht opnieuw vertrokken richting thuis. Het werd een ware vrieswandeling begeleid van een felle en blijvende mist.

We bereikten rond 9u45 de zaal Geitenhove op de wijk St-Jozef in Hooglede. Veel bekend volk, dus werden er veel nieuwjaarswensen uitgesproken....De gezondheid primeert blijkbaar bij de meesten, maar hier en daar dook ook het woord wandelgenot op....Ik blijf erbij wanneer de gezondheid er is, volgt het wandelgenot....Na de wensen trokken we op pad voor het parcours van 20 kilometer.

Het eerste deel van 8 kilometer bracht ons over rustige verharde wegen op de grens met Handzame en Staden. We trokken op pad met Greta en Jean-Pierre van de Waterhoekstappers. De vorst beschilderde het volledig landschap met  een witte tint. Terug bij de startzaal kreeg we een leuk lusje met een stuk onverhard en een  oude spoorwegbedding  voor de voeten. Om vervolgens achter de startzaal naar de eerste controle te wandelen. We hadden het beiden zeer koud en nuttigden in de controle een heerlijke warme kom soep met een gratis boterham met hoofdvlees.

IMAG0055

IMAG0056

IMAG0057

Na de controle bleek dat de mist nog niet was opgetrokken en dat de zon de strijd aan het verliezen was. Opgewarmd trokken we verder. Rustige meestal verharde wegen kenmerkten het tweede deel dat ons van Hooglede-Sint-Jozef naar Kortemark-Elle bracht. De tweede controle in het plaatselijk schooltje was opgetrokken na 14.2km.

IMAG0061

Het laatste stuk bracht ons mooi uit Elle. Enkele heerlijke natuurpaden, onder meer langs een beekje leidden ons naar de rand van Sint-Jozef. Na een intermezzo van verharde paden was het slot nog gekruid met enkele mooie onverharde paden. Na een typische winterwandeling bereikten we uiteindelijk de startzaal. Waar ik het initiatief LEFFE aan 1 Euro steunde en mijn wandeling afsloot met een bruine Leffe. Franco hield het bij de plaatselijke specialiteit geitetaart. Blijkbaar kon er nog een stukje bij na de feestdagen of was het om de ellende van de kou te vergeten?

IMAG0062

IMAG0063

IMAG0064

IMAG0065

IMAG0066

IMAG0067

 

18:19 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |