10-01-09

Nieuwjaarswandeling Kuurne 10/01/2009

Franco kiest, naar aanleiding van het wandelprogramma voor morgen, om vandaag niet te wandelen. Dus trek ik er alleen op uit. Ik kies weer voor de wandeling dichtst bij huis en trek richting Kuurne. De klinkerclub, een voor mij onbekende club, richt er hun nieuwjaarswandeling in.

Rond 7u15 bereik ik de startzaal. Ondanks het vroege uur tref ik in de zaal toch enkele bekende gezichten. Ik start direct bij -10°C voor het parcours van 22km.

Ik word de grote baan overgestuurd en via leuke wandelpaden door een wijk geleid. Ik verlaat geleidelijk Kuurne over verkeersarme wegen, dwars enkele grote wegen en bereik het grondgebied Hulste. Ik wandelde rond het bedrijf Agristo. Gelukkig is er geen wind en kom ik snel op temperatuur. Het landschap was sneeuwwit en ik mis veel van deze charme omdat het nog donker is. We liepen even door een deel van de dorpskom van Hulste. Bij het verlaten van de dorpskom werden de 22km alleen op pad gestuurd. Rustige soms gladde wegen zetten ons af bij een heerlijk natuurpad, dat we even volgden. Enkele leuke wandelpaden door een woonwijk brachten mij bij de controle aan het voetbalveld van Hulste.

Na de controle werd het dag en kon ik van het mooie idyllische winterlandschap genieten. We liepen richting Ooigem. Eénmaal het grondgebied van Ooigem bereikt, wandelden we naar de Muizelmolen in Hulste. Een omgeving waar ik leuke winterplaatsjes kon schieten. Want bij de molen werden we op een heerlijk natuurpaadje getrakteerd. Na de omgeving van de molen, keren we geleidelijk terug naar centrum Hulste. Het natuurpad van deze morgen duikt opnieuw op. Na het natuurpad kreeg ik een kortere weg naar het voetbalveld en de controle te verwerken. Ik was 15km ver.

De laatste 7km liepen eerst door het centrum van Hulste en langs de kerk. Een leuk wandelpad bracht ons in een woonwijk waar de 22km weer apart op pad trok. In een wijde boog liepen we richting Bavikhove. Op de grens stuurde de parcoursbouwer ons echter terug naar Kuurne. We dwarsten de grote baan, liepen door de Drieshoek en bereikten de rand van Kuurne. Een mooie aaneenschakeling van wandelpaden bracht ons naar een onverharde weg die ons afzette in de hippodroom van Kuurne, die we dwarsten. Na de hippodroom was het nog eventjes stappen om de startzaal opnieuw te bereiken.

Ik kon terugblikken op een geslaagd tochtje. Ik weet relatief goed wat de streek te beiden heeft en de parcoursbouwer haalde er bijna het maximum uit. Dus kunnen we niet klagen. We moeten echter opmerken dat hij geholpen werd door de weergoden, want de omgeving was prachtig door de witte vacht die uitgespreid was over de bomen en velden. Van deze natuurpracht vind je hier enkele fotos.

IMAG0003

IMAG0005

IMAG0006

IMAG0009

IMAG0010

IMAG0012

IMAG0013

 

18:50 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.