02-01-09

Winterwandeling WSV EHS Venlo 28/12/2008

Tijdens ons verblijf in Center Parcs het Meerdal proefden we ook even van het wandelgebeuren in Noord-Limburg (NL). Bij het bekijken van de wandelkalender was ons opgevallen dat de wandelsportvereniging EHS Venlo een winterwandeling inrichtte op zondag 28/12/2008 in Venlo. Daar dit maar een twintigtal kilometer van ons verblijf verwijderd was, waren we  het er snel over eens om deze wandeling mee te pikken.

Het was -6°C toen we zondagmorgen de wagen oppikten op de parking. We hadden thuis de nodige voorbereidingen getroffen en hadden een routebeschrijving naar de startzaal bij ons. Vlekkeloos bereikten we de startplaats in de Zuidpilaar, gelegen in de voorsteden van Zuid-Venlo. We kozen voor de maximum afstand van 20km. Zeer vriendelijke mensen achter de inschrijvingstafel staken onze een routebeschrijving in de hand en wilden "deze belgische vrienden te vriend houden" en gaven ons daarom 50 cent korting op onze inschrijving.

Wat nieuw was voor ons, was het feit dat er geen pijlen werden gebruikt om het parcours aan te duiden. Bij ieder kruispunt werd een rood (betekende rechts af) of een geel (links af) of een wit (rechtdoor) blokje opgehangen. Het was even wennen voor ons maar samen met de routebeschrijving vonden we probleemloos onze weg. Van de gebruikte blokjes vind je hieronder enkele voorbeelden.

IMAG0019 IMAG0020

Na de start liepen we even door enkele woonwijken, maar snel werden we via een wandelpad tot bij de overweg geleid. We dwarsten tweemaal het spoor en volgden direct het GR-pad naar de omgeving van de onderste en bovenste molen. Achter een hotel doken we het bos in en snel werden we via een poortje een natuurgebied ingestuurd. Golvende zandwegen tussen de bomen boden een uitzicht aan op een soort zandgroeve. Het milde zonnetje maakte het plaatje kompleet. Het was direct genieten geblazen.

IMAG0003 IMAG0004

IMAG0005

IMAG0007 IMAG0008

We verlieten het natuurgebied en werden naar het terrein zorggroep (een zorgcentrum voor bejaarden of gehandicapten) gestuurd, waar we een mooi verhard bospad volgden tot bij een blokhut. Zonder het eigenlijk te beseffen stapten we hier bij het verlaten van het terrein, Duitsland binnen. Alle verkeersborden waren plots in het duits en toen we onder de autosnelweg doken en we de borden op de autostrade zagen, begon er bij ons een belletje te rinkelen. Namelijk we zijn op Duits grondgebied. De parcoursbouwer trakteerde ons in de gemeente Nettetal op een rustige, landelijke lus over meestal zandwegen op de rand van een bos. We werden opnieuw onder de snelweg gestuurd en sloten aan bij de 15km stappers. Een rustige verharde weg tussen de velden bracht ons uit Duitsland en terug naar Nederland. Langs het klooster Ulingsheide bereikten we na 11.3km de enige controle in een schietstand. Tijd om ons verkleumd lichaam wat op te warmen en te genieten van een kop koffie.

IMAG0010

IMAG0013

IMAG0016

IMAG0011 IMAG0017

 

IMAG0018

Opgewarmd gingen we opnieuw van start. We werden via een mooie laan teruggestuurd naar het klooster, dat we volledig rondden om opnieuw de terreinen van de zorggroep te bereiken. Verharde wandelpaden namen ons mee door de tuin (bos) van het zorgcentrum en zetten ons uiteindelijk af bij het hoogtepunt van deze tocht, de doorsteek van het 22ha grote natuurgebied het Jammerdal. Dit dal is ontstaan uit een voormalige zand- en kleigroeve. Puur genietend liepen we door dit prachtig natuurgebied. De vorst, de sneeuw en het zonnetje zorgden voor prachtige beelden. We verlieten het natuurgebied en liepen door het bos verder. Bij de overweg stond voor de 15 en 20 km stappers nog een extra lus te wachten, dat ons over zeer rustige wegen langs de begraafplaats van Venlo geleidelijk liet terugkomen naar de startzaal.

Uiterst tevreden genoten we in de startzaal nog even na en uiteindelijk bolden we meer dan voldaan terug naar Center Parcs. In onze bungalow warmden we ons weer volledig op en beseften we dat er nog veel mooie plaatsen zijn die we nog niet hebben gezien, maar al wandelend ontdekt men gelukkig heel veel....

IMAG0021

IMAG0022 IMAG0023

IMAG0024

IMAG0026

IMAG0027

IMAG0028

IMAG0030

IMAG0033

  

15:01 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.