25-12-08

Kerstmistocht Beernem 25/12/2008

Wie gaat er nu wandelen op Kerstmis? Wie organiseert er nu op Kertmis een wandeling? En toch...WSV Beernem nam jaren terug het initiatief een wandeling in te richten op Kerstmis en steeds weer komt er veel volk op af. Vandaag passeerden 2115 wandelaars de inschrijvingstafel. Ook wij waren present. Ik keek deze morgen eens de statistieken na en vanaf het jaar 2001 waren we ieder jaar op post in zaal Reigerlo te Beernem.

Rond 9u45 vertrokken we uit de startzaal voor een parcours van 21km. Na een 500 tal meters door een woonwijk doken de eerste onverharde paden al op. Een lekkere opeenvolging van karresporen bracht ons even in een industriezone. We dwarsten de weg en een nieuw onverhard pad bracht ons in een parkje en bij de eerste controle in het clublokaal van WSV Beernem, het Arzlerhof. We werden er getrakteerd door de club op een heerlijke bruine Westmalle van 't vat.

IMAG0001

IMAG0003

IMAG0004

Na het traktaat wandelden we naar het kanaal Gent-Brugge, die hier voor het eerst opdook maar zeker niet voor het laatst. We volgden even het kanaal richting de miseriebocht. Deze bocht dankt zijn naam aan de moeilijke graafwerken die hier plaatsvonden bij het graven van het kanaal. Deze 2km lange achtergebleven, niet meer gebruikte bocht kreeg een nieuwe bestemming en werd natuurreservaat. Langs deze bocht liepen we over heerlijke paden verder en bereikten Sint-Joris. Door een woonwijk en even door de centrumstraat en we stonden voor de controle in het parochiaal centrum na een zestal kilometer.

IMAG0006

IMAG0007

IMAG0008

IMAG0009

Vanuit Sint-Joris stond voor de 21km stappers een lus van 6.5 kilometer geprogrammeerd. We starten opnieuw langs het kanaal over de verharde weg richting Maria-Aalter. Snel zochten we de onverharde paden op en liepen we door enkele prachtige dreven opnieuw tot bijna in Sint-Joris, waar we de 17-km stappers oppikten voor hun lus. Wat volgde was een heerlijke aaneenschakeling van onverharde en rustige wegen. De rust werd nu en dan eens verstoord door een voorbij vliegende trein, maar voor de rest was het genietend dat we opnieuw het parochiaal centrum in Sint-Joris bereikten. We genoten er van een heerlijke kom soep en begroetten natuurlijk veel bekende gezichten...niet alleen westvlaamse.  Lucien en Marie Louise uit Kruibeke en natuurlijk ook Patrick en Linda doken op in de controle

IMAG0010

IMAG0011

IMAG0015

IMAG0021

IMAG0022

Er restten ons nog 7.7 kilometer richting startzaal. We werden nu over het kanaal gestuurd en volgden daar voor een tijd een mooi natuurpad in de berm. De zanderige berm zorgt er voor een typische flora van heide en struikgewas van brem en gaspeldoorn. We verlieten het pad om Beernem binnen te wandelen over de nieuwe voetgangersbrug. Net voorbij de brug werden de 21km stappers alleen op pad gestuurd. We volgden nog even het kanaal en werden een wijkje ingestuurd. De kerstman hier had een beter leven dan die in Sint-Joris. Daar bengelde hij aan een koord in weer en wind. Hier kon hij goed beschut rustig de wandelaars gade slaan in zijn slee. Het is zoals in het echte leven, het is niet voor iedereen gelijk....Met deze gedachte liepen we door een heerlijk dreef. We doken over de spoorweg en volgden een grote weg die ons terugbracht tot bij het station en ook snel weer naar de startzaal. We vonden het een best genietbare tocht en genoten bij een kop koffie nog na in de startzaal voor we de terugweg aanvatten richting Lauwe.

IMAG0025

IMAG0026

IMAG0027

IMAG0030

IMAG0034

  

17:35 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.