14-12-08

Kalkense Meersentocht Kalken 14/12/2008

We waren blijkbaar niet de enigen die zondag richting Kalken trokken en PWC Merelbeke met een bezoek vereerden. Het was behoorlijk druk toen we rond 9u30 de startzaal Scala in Kalken bereikten. Verslagen en fotos zullen er zeker te vinden zijn van deze tocht op internet want verslaggevers Wim en Patrick doken samen met ons de startzaal binnen. Na het uitwisselen van wat nieuwtjes trokken we samen met Wim en zijn wandelvriendin op pad voor het parcours van de 27 kilometer.

De start was niet  veel belovend want we volgden een tijdje de grote weg. Maar na het dwarsen van een andere weg doken we het onverhard in. Een leuke afwisseling van natuurpaden zette ons uiteindelijk af op de Schelde dijk. We verlieten nog even de Scheldedijk voor een doortocht door de typische meersen, maar langs de Kalkenvaart bereikten we opnieuw de dijk. Die we uiteindelijk volgden tot aan het gehucht 't Aard. Hier was in een plaatselijk café de controle opgetrokken. We waren op grondgebied Schellebelle, zelfs pal bij de kerk maar we moesten wel met het veerpont over de Schelde als we de kerk wilden bereiken.

IMAG0037

IMAG0039

IMAG0040

IMAG0043

IMAG0044

Op ons programma stond geen veerpont richting kerk, maar een lus alleen voor de 27km stappers. We werden verder over de dijk gestuurd. Uiteindelijk verlieten we die voor een prachtig stuk natuur door de Kalkense meersen. Een plankenpad bracht ons naar een prachtig natuurgebied. Over onverharde paadjes tussen overvolle beken wandelden we naar de rand van Uitbergen. Een zalig rustige weg stuurde ons tussen de velden terug naar Schellebelle en de rust in 't Aard. Het was er zeer druk. De volgende controle was op 4.5 km. Dus beslisten we niet te rusten en verder te trekken richting Kalken.

IMAG0045

IMAG0047

IMAG0048

IMAG0049

IMAG0052

IMAG0055

IMAG0057

Een mild zonnetje begeleidde ons in onze trektocht tussen de weiden. Er was veel minder wind dan gisteren en Franco had het te warm wanneer we de rustige verharde wegen tussen de weiden wandelden. Uiteindelijk nam de natuur het weer over en werden we op een doorsteek door de Molenmeers getrakteerd. De sporen van de vele regen van de voorbije dagen was duidelijk zichtbaar in onze zompige zwerftocht door de meers. Wanneer we een klein brugje passeerden, zagen we de kerk van Kalken al voor ons liggen en snel bereikten we dan ook de volgende controle. 

IMAG0059

IMAG0061

IMAG0062

Vanuit de controle in Kalken stond opnieuw een lus geprogrammeerd, nu één van 7,4 kilometer. We liepen even door de dorpskom en verlieten die via een leuk pad achter het voetbalveld. Even een grote weg en wat tussen de huizen en we bereikten de volgende natuurdoorsteek. We wandelden tussen de velden en de akkers tot aan de rand van Overmere bij het voetbalveld. Een dreef neemt het over en zeer rustige wegen bezorgden ons een zalig gevoel. Genietend in het zonnetje liepen we tussen de meersen terug naar Kalken, waar we nog even rusten voor onze laatste 2.8 km aan te vatten.

IMAG0064

IMAG0065

IMAG0067

IMAG0068

Het laatste stukje was een uitloper. We liepen nog over een leuke kasseiweg en bereikten uiteindelijk voldaan de startzaal. Dit na een voor ons toch leuke en degelijke winterwandeling. Een tocht met enkele heel leuke natuurstukken, die er ondanks de regen van de voorbije periode niet al te vettig bijlagen. We komen ooit nog terug bij leven en welzijn naar de Kalkense meersen....

IMAG0069

  

20:24 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.