16-11-08

Lippensgoedtocht Beernem 16/11/2008

Op zoek naar een leuke wandeling in deze wandelluwe periode, stootten we in de Marching op de Lippensgoedtocht met volgende omschrijving "bijna volledig door bossen en dreven in het mooiste provinciaal domein van West-Vlaanderen". We waren benieuwd hoe WSV Beernem dit kon waarmaken en trokken naar Beernem. Bij de aankomst te Beernem bleek dat wij de enige niet waren met dit idee. De ruime parkings stonden overvol. Was hier zoveel volk?

Bij het betreden van de ruime startzaal werd ons vraag bevestigd. Een overvolle zaal begroette ons. We schreven in en trokken na de traditionele begroetingen op pad. We werden direct getrakteerd op een jenever of een appel. We kozen beiden voor een Hertekamp, kwestie van krachten op te doen voor de wandeling. Na de borrel doken we zo goed als direct de bossen in. De kleinere afstanden verlieten ons één na één maar wij bleven genieten van het aangeboden spektakel. Bosstrook na bosstrook, dreef na dreef...heerlijk. We bereikten het grondgebied van Hertsberge en werden door enkele heel mooie private domeinen geleid. Jammer genoeg begon het te regenen...Maar snel bereikten we na 8,1 kilometer het centrum van Hertsberge en de overvolle controle. Lange rijen aan de bonnetjes, vechten voor een zitplaats... hier hadden we geen trek in. Tot overmaat van ramp bleek dat de 21 kilometerwandelaars hier een lus van 7.3 kilometer moesten maken. We rustten even uit op een vrij gekomen stoel en trokken snel weer op pad.

IMAG0022

IMAG0024

IMAG0025

IMAG0029

IMAG0033

IMAG0036 IMAG0037

IMAG0038

De lus van 7.3 kilometer bracht uit ons uit het centrum over de typische verharde dreven tussen de villa's rond Hertsberge. We rondden een groenkleurende vijver en trokken op pad. Na een tijdje "huisje kijken" doken we opnieuw het domein Lippensgoed-Bulskampveld in. De prachtige natuurpaden volgden elkaar in ijltempo op. Nu en dan moesten we de modder wat ontwijken, maar genietend haalden we terug het centrum in Hertsberge. Bleek dat de controle nog voller zat dan daarnet, gelukkig vonden we een cafe in de buurt. De waardin van het Oud Gemeentehuis schonk ons 2 koffies uit en bood ons 2 stoelen aan. We namen haar diensten dan ook met dank aan. Een wandelaar vind steeds een oplossing.

IMAG0044

IMAG0046

IMAG0050

Na ons cafebezoek trokken we op pad voor de laatste 6 kilometer. Een rustige weg, eens niet in het bos, bracht ons uit het centrum en zette ons af aan de rand van het Lippensgoeddomein. Enig mooi liepen we naar en langs het kasteel. We werden door een yshoeve gestuurd en konden natuurlijk aan de lokroep niet weerstaan, ondanks het miezerig weer. We trokken genietend met een heerlijk ijsje verder. De laatste 2 kilometer had nog enkele heerlijke stukjes in petto met leuke paden tussen klappoortjes en langs enkele mooie vijvers. Genietend tot de laatste minuut en voldaan bereikten we het psychiatrisch centrum sint-amandus na een heerlijke wandeling. WSV Beernem had qua parcours ons verwachtingen en hun aankondigingen volledig waargemaakt. We hadden genoten ondanks het grijs en miezerig weer.

IMAG0047 IMAG0048

IMAG0051

IMAG0053

IMAG0055

IMAG0056

IMAG0059

 

17:44 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.