15-11-08

Sint-Elooitocht Zedelgem 15/11/2008

Vandaag was ik opnieuw alleen op pad. Franco was verhindert door werken thuis. Ik koos voor de enige tocht in West-Vlaanderen, op zaterdag 15/11/2008, namelijk de Sint-Elooitocht te Zedelgem. Deze wandeling werd ingericht door Vier op een rij Zedelgem vanuit hun traditionele startzaal, de Groene Meersen.

Ik was opnieuw bij de vroege vogels. Ik trok, na een vriendelijke begroeting door de organisatoren, rond 7 uur op pad. Ik werd direct door een woonwijk gestuurd. Het was even "pijltje zoeken" in het donker. Gelukkig kwam Danny mij vervoegen en had hij een zaklamp bij. Keuvelend trokken we verder. Rustige wegen leidden ons naar de legerkazerne, waar een kasseiweggetje ons naar het Vloetemveldbos leidde. We flirtten even met de rand van het bos. Maar werden met een natuurpad weer uit het bos geleid naar de oude spoorwegbedding, de Vloetemveldzate. Even dacht ik terug aan mijn avonturen in de Nacht van Vlaanderen dit jaar, toen we hier ook voorbij kwamen. Na een kort stukje spoorwegbedding werden we het centrum van Zedelgem ingestuurd en al snel bereikten we de controle.

In de controle ontmoette ik Daniel en Marnix, twee spitsbroeders uit Vichte-Dhron. Samen trokken we verder. We werden uit het centrum geleid en via enkele leuke wandelpaden door een woonwijk bereikten we opnieuw de spoorwegbedding, weer maar voor even. Een rustige weg nam het over en was de inleiding voor een mooie bosdoorsteek. Een heerlijke dreef zette ons af in het klooster van Zevenkerke. Langs en door de gebouwen van de abdij wandelden we verder. Een statige bomenrij bracht ons uit de abdij en bij de grote weg, die we dwarsten. Een heerlijk natuurpad langs een vijver was het volgend ingredient op onze menu. Dit pad bracht ons naar de volgende abdij, die van Bethanie. Langs de abdij, door de tuin en over enkel mooie natuurwegels liepen we naar een woonwijk op de rand van Loppem. Door de wijk, even halt houden voor een gesloten overweg en daar dook de controle op in het parochiaal centrum van Loppem. Daniel rustte er even, Marnix en ik trokken verder.

IMAG0002

IMAG0003

IMAG0004 IMAG0006

IMAG0017A 

Vanuit de controle stond voor de 24 kilometer wandelaars een lus van een kleine 5 kilometer geprogrammeerd. De pijlen brachten ons  door het centrum. We konden even de kerk van Loppem bekijken.  Maar al snel bereikten we leuke wandelpaden, die ons afzetten bij het kasteel van Loppem. De lus werd  letterlijk een rondje door de tuin van het kasteel. Heerlijke natuurpaden en bosdreven brachten ons aan de andere zijde van het kasteel. We rondden het statische gebouw en liepen over natuurpaden terug naar het centrum. Langs de Strooien Haene, startplaats binnen enkele weken van een toch van de Godelievestappers, en over een pad tussen enkele huizen liepen we terug naar het parochiaal centrum.

IMAG0007

IMAG0010

IMAG0009 IMAG0011

IMAG0013

IMAG0015

IMAG0016

Na de controle gingen we van start voor de laatste 5 kilometer. We werden opnieuw even verplicht te rusten door een nieuwe gesloten overweg. Na onze verplichte stop, volgden we een tijd een drukke weg op het fietspad. We waren dan ook blij als enkele sluipwegen ons verlosten van het geraas. Rustige verharde wegen brachten ons naar de volgende grote weg (de baan naar Brugge) die we dwarsten en weer voor een tijd volgden op het fietspad. Uiteindelijk doken we opnieuw de spoorwegbedding op en werden we teruggeleid naar de startzaal.

Het was een leuk tochtje geworden, met enkele zeer mooi stukken (omgeving abdijen en loppem), jammer genoeg ook met een minder laatste stuk. Om volledig positief te eindigen, kunnen we zeker niet klagen van het weer. Het was mistig en grijs, maar het was geen koud en het regende niet.

 IMAG0018

IMAG0019

 

18:09 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

wandelgenot Tof dat jullie van wandelen een sport hebben gemaakt... ik doe dat ook, maar dan wel zonder wandelclub... maar wel in groep. Wij hebben hondjes eh... dat zorgt voor een extra stimulans om op stap te gaan... Het verste waar we al zijn geweest is de Sahara (zandvlakte) in Lommel.
Op m'n site vind je tal van wandelingen, zowel door de provinciale diensten uitgegeven, alsook door mezelf ontworpen... mss interesseert er je wel eentje en wil je die ook eens doen...

Gepost door: Tim Meulemeester | 22-11-08

De commentaren zijn gesloten.