26-10-08

Zavelputtochten Beveren-Leie 25/10/2008

De laatste zaterdag van oktober waren we de voorbije jaren meestal in Dikkebus. Dit jaar kozen we echter voor een alternatief in West-Vlaanderen de Zavelputtochten te Beveren-Leie georganiseerd door de Mirakelstappers uit Waregem.

De ruime zaal 't Klokhuis deed dienst als inschrijvingszaal in het centrum van Beveren-Leie. De eerste 2 kilometers brachten ons dan ook door enkele woonwijken richting Leie vallei. Voor het bereiken van de Leie vallei werden we achter het kerkhof langs het Goed Beaulieu het natuurreservaat de Zavelputten ingestuurd. Een gebied dat zich situeert rond één grote vijver, ontstaan door zandwinning. We werden op natuurpaden rond de vijver gestuurd en bereikten uiteindelijk over een mooi pad toch de Leie-vallei.

IMAG0001

IMAG0002

IMAG0003 IMAG0004

IMAG0005

IMAG0006 IMAG0007

IMAG0008

IMAG0010

Op het jaagpad volgden we de Leie tot aan de brug Desselgem-Ooigem. Onder en langs de brug werden we richting Desselgem gestuurd. Eerst door de wijk Tienbunder en dan over een mooi wandelpad bereikten we na een zevental kilometer het centrum van Desselgem en de overvolle controle.

IMAG0011

IMAG0013

IMAG0014

Na de controle bracht een wegel ons uit het centrum van Desselgem en opnieuw naar de leie vallei en het jaagpad. Uiteindelijk brachten rustige verharde wegen ons met de 22km-stappers bij een controle in de kantine van enkele visvijvers op de grens met Sint-Eloois-Vijve.

IMAG0017

Na de vijvers volgde een hoofdzakelijk verhard stuk. Dat ons rondleidde op de wijk Waalshoek, grondgebied Sint-Eloois-Vijve. Een wegel en een strook onverhard onderbraken even de zwerftocht tuusen de velden richting controle in het centrum van Desselgem. Gelukkig geraakten we aan de praat ... en vergaten we het minder stuk parcours.

IMAG0018

Na de controle in Desselgem volgden nog 3.6 kilometer. Eerst brachten enkele kleine paden ons uit het centrum van Desselgem en uiteindelijk bereikten we door enkele woonwijken, de startzaal in Beveren-Leie. Het eerste deel van deze wandeling kon ons bekoren de rest was wat minder. Gelukkig was het zonnetje op de afspraak en dat maakte veel goed.

  

16:50 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik heb even met jullie tocht "meegewandeld" en ik heb ervan genoten

Gepost door: noortje | 27-10-08

De commentaren zijn gesloten.