26-10-08

RBS tocht Zerkegem 26/10/2008

RBS Jabbeke is één van die clubs die ons nog maar weinig ontgoocheld heeft met hun organisaties in het brugse ommeland. We waren dit jaar nog niet bij hen en waren er dan ook als de kippen bij om zondag bij hen te starten. Vanaf de autosnelweg werden we met zeer veel marspijlen oordeelkundig begeleid naar de startzaal Sarkoheem in het centrum van het nietige Zerkegem. Er was zelfs gezorgd voor ruime parkeergelegenheden in de buurt van de startzaal.

Veel volk in de startzaal, Mont marche Tournai was er net met een bus aangekomen. In een grijs en winderig weertje trokken we ons op gang, even door het kleine centrum en langs het voetbalveld. Maar al snel werden we gewekt en konden we genieten van een heerlijke doorsteek van het Maskobos. Bij het verlaten van het bos werden de 30-kilometer alleen op pad gestuurd voor een rondje Jabbeke. Na het verlaten van het centrum werden we over rustige wegen en via een een mooi natuurpad opnieuw bij de andere afstanden gebracht en ook snel in de controle, waar de organisatie ons trakteerde op een gratis cola of koffie.

IMAG0029

IMAG0030

IMAG0031

Na de koffie brachten rustige wegen ons naar het Vlotemveldbos. We doorkruisten heerlijk dit mooi stuk natuur en konden uitgebreid genieten van de herfstkleuren. Na het bos bracht een mooi pad ons bij de grote weg van Snellegem naar Zedelgem, die we dwarsten. Een rustige doorsteek leidde ons naar de traditionele controlepost in het parochiezaaltje van Snellegem.

IMAG0032

IMAG0033

IMAG0034

IMAG0035

Vanuit de controle in Snellegem stond een lus van 8.3 kilometer geprogrammeerd. Ze bracht ons langs de kerk van Snellegem en geleidelijk uit het centrum en in de natuur. Zandwegen namen het over en zetten ons af bij de brug over de E40. We dwarsten de E40 en werden langs en onder de brug gestuurd. We namen er het vervelend geluid bij. Een zandweg bracht ons in een villawijk (grondgebied Varsenare). Na wat huisjes kijken leidde een grindpad ons naar het domein Beisbroek. Heerlijke bospaden brachten ons langs en rond de sterrenwacht. Uiteindelijk leidden de parking en een recent aangelegd natuurgebied ons terug naar de brug over de E40. Die we opnieuw dwarsten. We zagen na de brug de kerk van Snellegem voor ons opduiken en we stonden dan ook snel weer voor de deur van de controle.

IMAG0036

IMAG0038

IMAG0039

IMAG0040

IMAG0042

Vanuit Snellegem moesten we nog 5.3 kilometer stappen om terug de startzaal te bereiken. Door een woonwijk verlieten we Snellegem. Het verlaten van Snellegem viel samen met het openzetten van de hemelsluizen. De regenjassen en paraplus werden bovengehaald. Een heerlijk geimproviseerd pad door het veld zette ons af bij een mooie visvijver die we rondden.

IMAG0043

IMAG0046

 

Rustige wegen tussen de chrysantenvelden brachten ons terug en juist langs de eerste controle. De regen nam de bovenhand en een nochtans zeer mooie bosdoorsteek miste zijn effect door de paraplu, ook het fototoestel verdween op een droge plaats. Toch nog goed nat bereikten we de startzaal bij de kerk van Zerkegem.

Voor de zoveelste maal had RBS ons niet ontgoocheld en voor een goed verzorgde (zowel parcours, controleposten, catering en startzaal) tocht gezorgd. Wij komen zeker nog terug bij leven en welzijn...

  

17:51 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.